Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Visszérkezelés: nem csak műtéttel lehetséges!

2019. 09. 26. 08:30:00 Veress Máté - HillVital

A visszeresség olyan egészségügyi probléma, mely nem csak esztétikai okok miatt érdemel figyelmet.

A betegség hosszú távon akár komoly következményekkel is járhat, így érdemes hangsúlyt helyezni mind a megelőzésre mind az időben történő kezelésre. Sokan tartanak a műtéti megoldásoktól, és a korszerű technológiának hála ez ma már sok esetben kiváltható lézeres, vagy injekciós beavatkozással. 

De mi a helyzet akkor, ha elkerülnéd az ezekkel járó fájdalmat?

A visszérkezelés folyamatát érdemes a megfelelő, természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel kezdeni.

A vadgesztenye krém, és egyes, értékes összetevőkkel bíró balzsamok eredményesen vethetőek be a visszérkezelés érdekében. A mellékhatások nélküli megoldásnak köszönhetően a gyulladás és a duzzanat csökken, és a kínzó fájdalomnak is búcsút mondhatsz. Érdemes tisztában lenned azzal is, hogy a visszérkezelés során fontos szerep jut az életmódváltásnak is. A dohányzás és az alkoholfogyasztás elhagyása mellett célszerű vitaminokban gazdagon táplálkozni. A C-vitamin például kiváló hatással van az érfalakra. A táplálkozási szokások megváltoztatásával a felesleges kilóktól is sikerülhet megszabadulnod, mely szintén jótékony hatással lesz a problémára.

A visszérkezelés kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni a rendszeres testmozgás fontosságát.

Az érfalak krónikus gyengülése ellen aktív mindennapokkal tehetsz, s ha ülőmunkát végzel, akkor ez különösen fontos. Kezdd kicsiben! Eleinte csak sétálj, néha válaszd az autó helyett a kerékpárt, és munka után törekedj arra, hogy legalább 20 perc mozgást beiktass mindennapjaidba. Idővel egyre teherbíróbb leszel, és ahogyan aktívabban éled meg a napokat, úgy enyhülnek majd a visszeresség tünetei is. Fontos, hogy mindig a testsúlyodnak megfelelő mozgást végezz, ezzel elkerülheted az ízületek sérülését.

A visszérkezelés tehát ma már a műtéti megoldáson túl számos módszerrel lehetséges. Az életmódváltás és a megfelelő gyógynövényes készítmények valóban csodákra képesek, és elfeledtetik a visszeres láb okozta fájdalmakat.

Nem csak műtéttel lehetséges a visszér kezelése.