Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

HillVital Spirulina Alga partnereknek

2020. 08. 07. 13:41:00 Kovács Gergely HillVital

 

 

 

A spirulina egy magas tápértékkel rendelkező algafajtából készült szuperélelmiszer, amely gazdag fehérjékben, vitaminokban, valamint ásványi anyagokban egyaránt. Fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint.

KISZERELÉS: 150g

A spirulina egy természetes vizekben élő algafajta. Ez egy meglepően gazdag tápanyagforrás, amely több mint 100-féle tápanyagával a világ egyik legteljesebb élelmiszerének nevezik.

Magas fehérje-, vitamin-, és ásványi-anyag tartalmának köszönhetően a sportolók körében is igen kedvelt táplálék.

A spirulinának tulajdonított jótékony hatások, hogyerősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, segít az erek állapotának a javításában, hatékonynak bizonyul stressz, depresszió és idegesség ellen is, hozzájárul a tüdő és a légzőszervek támogatásához, segít a koleszterinszint csökkentésében, hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez,segíti a máj egészséges működését.

Fogyasztása ajánlott vegetáriánusok, vegánok, az egészséges életmód követői, valamint a sportolók számára is. Akár szoptató kismamák is fogyaszthatják, ugyanis fogyasztása elősegíti az anyatej termelését.

A spirulina egy hatalmas tápértékű természetes növény. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett pedig növényi fehérjében is kimondottan gazdag. A spirulina nem más, mint egy sósvízi alga. Eredetileg a dél-amerikai és dél-afrikai tavakban fedezték fel, de ma már rengeteg helyen termesztik. Ennek oka a spirulinát övező óriási népszerűség.

Már az aztékok is fogyasztották, de a népszerűségében a nagy ugrást az hozta meg, hogy a NASA beválasztotta azon élelmiszerek közé, amelyeket az űrhajósok fogyasztanak.100%-ban természetes, 60-65% fehérjét tartalmazó növény. Emellett nagyon gazdag B-vitamin, magnézium és vas forrás. De szinte minden más fontos tápanyagot tartalmaz kisebb-nagyobb mennyiségben, amire egy embernek szüksége lehet.

Az oxidáció köztudottan képes roncsolni az emberi sejteket és a DNS-t, ami hozzájárulhat a krónikus gyulladáshoz a szervezetben. Ebből pedig rengeteg betegség alakulhat ki. A spirulina alga ismert hatása, hogy véd az oxidációs folyamatok ellen, ugyanis erőteljes antioxidánsként tartják számon.

Az állatokon végzett kutatási kísérletek igazolták, hogy képes csökkenteni a rákos megbetegedések esélyét, vagy ha már megtörtént a megbetegedés, akkor a tumor méretét.

De a vérnyomást is csökkentheti nagyobb adagok fogyasztása esetén, illetve a vérszegénységben szenvedőknek is segítséget tud nyújtani. Az allergiában szenvedőknek jó hír lehet, hogy a spirulina hatásai között tartják számon az allergiás tünetek csökkentését is.

A spirulinában található vegyületek jótékonyan hatnak az immunrendszerünkre, és segítenek megelőzni a leggyakoribb fertőző betegségeket - ezért különösen a téli időszakban érdemes spirulinát szedni. Azoknak is érdemes beiktatniuk a napi étrendjükbe, akiknek az immunrendszere valami miatt sérült, nem tud megfelelően működni

A szemünk egészségéhez a legtöbbször az A-vitamint társítjuk, és a hagyományos megközelítés szerint nagy mennyiségű sárgarépa fogyasztásával megóvhatjuk a látásunkat. A spirulinában azonban legalább annyi A-vitamin található, mint a sárgarépába. A spirulinában található zeaxanthin emellett a makuladegenerációtól is védi a szemünket.

A spirulinát a különböző krónikus betegségekben szenvedőknek is érdemes szedni, például azoknak, akik cukorbetegek, csontritkulásuk vagy ízületi gyulladásuk van, esetleg magas a vérnyomásuk. Ezeknél a betegségeknél ugyanis gyakori a szervezet krónikus gyulladása, mely hosszú távon jelentősen károsíthatja a sejtjeinket. A spirulina a gyulladást csökkentő hatásairól is ismert. A spirulina jótékonyan hat az emésztésünkre is, a benne található rostok helyreállítják a bélműködést, emellett a bélben található, kedvező hatású baktériumok szaporodását is elősegítik. Ezek a baktériumok nemcsak az egészséges emésztéshez járulnak hozzá, de többek között az immunrendszerünk működését, sőt a hangulatunkat is befolyásolják. A rostok emellett segíthetnek bizonyos, elsősorban a bélrendszert érintő daganatos betegségek elleni küzdelemben is.

A tudományos szakemberek a spirulina alga daganatellenes hatóanyagai közé sorolják a fikocianint, a klorofillt és a poliszacharidokat is. A különféle vizsgálatok azt mutatják, hogy a spirulina rákmegelőző tulajdonságai abból fakadnak, hogy a szervezetbe kerülve ez a mikroalga aktiválja az autoimmun elemeket és az ölősejteket, amik ezáltal idejekorán szembe tudnak szállni a kialakulóban lévő rákos sejtelszaporodással.

Egy kínai tanulmány szerint a spirulina alga és a szelén együttese megakadályozta  mellrákos sejtek növekedését.Laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták, hogy a spirulina alga poliszacharidjai helyre tudják állítani azokat a genetikus anyagokat, amik károsodtak a méreganyagok vagy sugárzások miatt.

A kutatások szerint a spirulinában lévő jelentős mennyiségű fikocianin egy komoly rákellenes hatással rendelkező pigment, ráadásul ez a mikroalga a leggazdagabb növényi forrása a gamma-linolénsavnak, ami erősíti az immunitást, illetve akadályozza a túlzott sejtosztódást

Az állatokkal végzett kísérletek és kémcsöves tanulmány azt sugallja, hogy a spirulina fokozza az antitestek, a fertőzés elleni fehérjék és más olyan sejtek termelését, amelyek javítják az immunitást, és segítenek a fertőzések és a krónikus betegségek ellen, mint amilyen a rák. Mindez egyébként egyáltalán nem meglepő, mivel a tudományos szakirodalomban eddig több mint 70 szakértői véleményt tettek közzé, melyek a spirulina alga ráksejtekre kifejtett hatásait értékelik.

A kutatók emberi hasnyálmirigy sejteken tesztelve felfedezték, hogy a kezeletlen sejtekkel összehasonlítva a kísérleti terápiák üvegben dózisfüggő módon csökkentették a humán hasnyálmirigy ráksejtek szaporodását. Vagyis lényegében ez azt mutatja, hogy a spirulina fogyasztása természetes rákkezelésként működhet.

Egyes  állatkísérletek arra utalnak, hogy a spirulinának kemo- és radioprotektív hatása van. Egy 2001-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a Spirulina alga állati alanyok esetén kemo-védőszerként hatottak, ami azt jelenti, hogy úgy tűnik, képes megvédeni a szervezetet a kemoterápia mellékhatásairól vagy minimalizálni azokat. Sőt kísérleti tapasztalatok szerint sugárzásvédő képességgel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megvédhet a sugárkezelés egészségkárosító hatásaitól is. A tanulmány arra utal, hogy a rákterápia lehetséges kiegészítőjeként alkalmazható.