Pótold ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat!
D-vitamin: Ez elsősorban az erős csontokért felelős. Csökkenti a cukorbetegség és a rák kialakulásának esélyét.
Fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelemben. Pótolhatjuk ételekből is, nemcsak a napfényből, mint pl.: lazac, tojás, gomba.
B-12 vitamin: Akkor szenvedünk hiányt ebből a vitaminból, ha a szervezetünk tápanyag-felszívó képessége nem megfelelő. Idősebb korban gyakoribb, ugyanis kevesebb gyomorsav termelődik a gyomrunkban, így a szervezet kevesebb B-12 vitamint nyer ki az ételekből. Pótolhatjuk állati eredetű ételekből is, mint pl.: halak, szárnyasok és tojás.
Magnézium: A magnézium sok testi funkciót lát el, mint a pulzus, vérnyomás, vércukorszint és a csontunk erőssége. Sok magnéziumot pótolhatunk a rendszeres cékla, mogyoró és avokádó fogyasztásával.
Cink: Ebből az ásványi anyagból nem ajánlott se túl sokat, se túl keveset bevinni. Segíti a vércukorszint egyensúlyának fenntartását és a szénhidrát- anyagcserét. Természetes forrásai a bab, az osztriga és a sovány vörös húsok.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
