Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vöröshagyma, a természetes antibiotikum

2017. 08. 21. 10:50:00 HillVital

A vöröshagymát már régen is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként.

Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögést remekül csillapítja. Egyfajta természetes antibiotikum. A fokhagyma után a vöröshagyma a legerősebb antibakteriális hagymaféle. Illóolajának köszönhetően segít a nyák feloldásában, megszünteti az orrdugulást, így a náthás megbetegedések esetén nyugodt szívvel fogyaszthatjuk. A vöröshagyma rendkívül hatásos gyógyír a tüdőgyulladásra, asztmára, szénanáthára és krónikus hörghurutra is. Ezenkívül a vöröshagyma kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy bevált recept megfázásra:

Hámozzunk meg, majd daraboljunk össze három fej vöröshagymát, és két evőkanál mézzel együtt tegyük egy lábosba. Helyezzük az edényt egy nagyobba, melyben forr a víz. Fedjük le, majd lassú tűzön forraljuk egy órát. Szűrjük le, és egy-két óránként fogyasszunk belőle egy evőkanállal. 

A vöröshagyma, mint természetes antibiotikum

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények