Nagyszerű zablisztes meggyes piskóta recept! Érdemes a zabliszt használata a sütések és főzések során.
Nagyon jól használható piskóta készítéséhez is.
Alacsonyabb a rosttartalma, mint a teljes kiőrlésű liszteknek, ezért kiegészíthetjük zabkorpával. A xilit rendkívül egészséges, ez váltja fel a cukrot. A fahéjnak is rendkívüli élettani hatásai vannak. Jótékony hatással a vércukorszintre és az agyműködésre is. A szegfűszeg segít enyhíteni a hányingert és az émelygést, javítja az emésztést és frissíti a leheltet is.
Nézzük is a hozzávalókat:
- 140 g zabpehelyliszt
- 60 g zabkorpa
- 8 db tojás
- 80 g xilit
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- egy nagyon kevés szegfűszeg
Elkészítés: Tegyük külön edénybe a tojássárgáját és a fehérjét. A sárgához adjuk hozzá a xilitet, és keverjük fehéredésig. Ha ez megvan, apránként adjuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és a fűszereket. Ha nem lenne elég folyékony a massza, akkor egy kis vizet keverjünk hozzá. Lazítsuk a tésztát a fehérje kemény habjával, és végül keverjük hozzá a kimagozott meggyet. Öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, és tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-40 perc alatt elkészül.