A zöld színű zöldségek rendkívül jótékonyak a szervezet számára.
A hatás fokozható, ha kipréseljük a levüket, így a tápanyagok könnyebben hasznosíthatók. Ha még nem kóstoltál zöld turmixot, akkor ne egy spenót – brokkoli - zeller kombinációval kezdd! Most egy ihatóbb, kellemesebb ízvilágú receptet közlünk.
Hozzávalók:
- fél citrom leve
- 2 csésze spenót
- 1 közepes banán
- 1 közepes zöldalma
- 2 dl szénsavmentes víz
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
Elkészítés:
Egyszerűen mossuk, tisztítsuk meg a hozzávalókat, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a vizet, majd turmixoljuk pépes állagúra. Adjuk hozzá a gyömbért, facsarjuk bele a fél citromot, és már fogyaszthatjuk is a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggeli italt. Az ital rosttartalmának köszönhetően serkenti az anyagcserét, savtartalma pedig segíti az emésztőnedvek termelését.
De miért fogyasszunk zöld turmixot?
Az elfogyasztott zöld levelek egyedi aminosavak formájában szolgáltatják a szervezetünk számára a fehérjeforrást. Ezeket az aminosavakat a szervezet már könnyebben tudja hasznosítani, mint az összetett fehérjéket. Egy zöld turmix elkészítéséhez, ha megfelelően válogatjuk össze a zöld leveleket, akkor biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges fehérjepótlást.
Milyen előnyökkel jár a rendszeres zöld turmix fogyasztás?
Első soron növeli az energiaszintünket. Megfiatalítja és megszépíti a bőrünket. Csökkenti a fertőzések és élősködők megjelenésének valószínűségét, valamint hozzájárul az allergiából való kigyógyuláshoz is. Növeli a gyomorsav termelést, elősegíti az értékes tápanyagok jobb felszívódását. Javítja a kedélyállapotot és növeli a koncentrációs képességet. Segíthet az álmatlanság illetve a az asztmás rohamok ellen is. A rengeteg vitaminnak és magas ásványi anyagnak köszönhetően segít a körmök egészségének, erősségének megtartásában, valamint segít a stabilabb vércukorszint kialakításában.
Fontos azonban, hogy egy egészséges zöld turmix elkészítéséhez, ha tehetjük mindig friss és vegyszermentes zöld leveleket használjunk!