Inkább hazánkban számít karácsonyi süteménynek, mivel egy isteni finom desszert. Készíts el!
Szükséges hozzávalók a karácsonyi zserbó recepthez:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- tej
- porcukor
Morzsold össze a vajat a liszttel. Az élesztőt egy kevéske langyos tejben meg kell keleszteni. Majd a liszthez add hozzá az élesztőt, a tojást, cukrot és ha van rá szükség, akkor egy kevés tejet. Gyúrd össze masszává. A kapott tésztát 3 részre kell osztanod. Mind a hármat nyújtsd egy tepsinagyságúra. Az elsőt tedd a tepsibe, kenj rá sárgabaracklekvárt, majd szórd meg porcukros dióval. Erre tedd rá a másik lapot amit szintúgy kenj meg lekvárral és szórd meg a porcukros dióval. A harmadik lap feladata, hogy lefedje az egészet. A tésztát meg kell szúrkálnod egy villával és 1 órán át kell keleszteni. Közepesen forró sütőben kell sütnöd. Amikor kész, a még langyos tésztát vond be olvasztott csokoládéval. Ha megkeményedett a csokoládé, kész is vagy.