Nyáron nem vágyik az ember nagyon laktató és zsíros levesekre éppen ezért most elhoztunk neked 2 olyan levest amit bátran fogyaszthatsz a nyári melegben.
Bazsalikomos-citromos avokádóleves
Nézzük a hozzávalókat 4 adaghoz:
- 2 db avokádó
- 1 bögre kókusztej
- 1 bögre zöldségleves alaplé
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
- fél fej mogyoróhagyma
- só
Az elkészítése nagyon egyszerű. Darabold fel az avokádó húsát, ezután az összes hozzávalóval együtt tedd a turmixgépbe és turmixold nagyon simára. Ezután tedd a hűtőbe 2 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakára benn marad. Tálalás előtt ízesítheted egy kevés sóval vagy citromlével.
Sárgarépa gazpacho
Jöjjenek a hozzávalók 4 személyre:
- 500 gramm sárgarépa
- fél piros kaliforniai paprika
- 2 db újhagyma
- negyed kígyóuborka
- friss korianderzöld
- 2-3 evőkanál narancslé
- extra szűz olívaolaj
- fehérborecet
- só
- őrölt bors
A sárgarépát először hámozd meg és vágd kis darabokra. Mosd meg az uborkát és a paprikát, majd darabold fel azokat is. Tedd a turmixgépbe a sárgarépát, paprikát, uborkát, újhagymát, korianderzöldet. Turmixold addig, amíg nem lesz pépes állapotú. Végezetül add hozzá a narancslevet és ismét turmixold alaposan. Ha elkészült akkor tálalhatod is. Az elkészült pépet megsózhatod, borsozhatod, aztán locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal és fehérborecettel.