Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A kapor konyhai felhasználása

2017. 08. 30. 13:00:00 Veress Máté - HillVital

A kapor egyik leggyakoribb felhasználási módja, hogy különféle uborkás ételeket fűszerezünk vele.
 

Gondoljunk csak a kovászos uborkára, amelynek elmaradhatatlan összetevője. De ízvilága tökéletesen megy a gombához, a burgonyához és a tojásos ételekhez is. Túrós ételek közül elég sok tartalmaz kaprot, legyen az édes vagy sós. Ezenkívül a tökfőzelékből sem hiányozhat ez az aromás fűszernövény. Nagyon jó fűszere továbbá a legtöbb halas ételnek, markáns aromája pedig sokféle mártást ízesíthet.
 

Ráadásként álljon itt egy ízletes kapros recept:
 

Kapros túrós metélt

Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű metélttészta

50 dkg túró

5 dl tejföl

1 csokor apróra vágott friss kapor (esetleg szárított)

1 gerezd fokhagyma reszelve

kókuszolaj
 

Elkészítés:

Forró olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felöntjük vízzel, és megfőzzük. A túrót, a tejfölt, a kaprot, a fokhagymát egy tálkában összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, és a túrós keveréket hozzáadjuk.  
 

A kapor felhasználása a konyhában.