Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A sokoldalú lenmagolaj

2022. 07. 18. 12:21:00 Veress Máté - HillVital

Érdemes először leszögezni, hogy a hidegen sajtolt lenmagolaj a leghatásosabb a szervezet számára. Tehát mielőtt szó esne a lenmagolajról előtte nézzük is meg, hogy mi is az a hidegen sajtolás. Többféle eljárás alkalmazásával nyerhető ki a növényekből az olaj. A hidegen sajtolás a legismertebb és persze a legjobb is napjainkban. Ezáltal kapjuk meg a legtermészetesebb és legegészségesebb terméket. De mitől is annyira egészségesek a hidegen sajtolt olajok? Nézzük meg!

 

A hidegsajtolás előtt a növény magvait először alaposan megtisztítják és kiszárítják, de úgy, hogy nem érintkeznek semmiféle hozzáadott mesterséges anyaggal. Tehát a lehető legtermészetesebb kezelés után kerülnek bele a présgépbe, és az az érdekesség, hogy eddig a pontig semmit nem veszítenek az értékes anyagaikból. Ez szerencsére így is marad, mivel a magokat nem aprítják vagy darálják le és ami fontos, hogy nem kevernek hozzá adalékot sem. A pirítás nagyobb olajhozamot eredményezhet, viszont itt ez sem történik meg, mivel akkor romlana a minőség. A magas hőmérséklet az ami sok tápanyagot és vitamint elpusztít.

 


A hidegsajtolásnál viszont egész végig 40 Celsius fok alatti hőmérsékleten tartják az alapanyagokat, mivel így szinte minden értékes tápanyag és összetevő képes túlélni a folyamatot. Sok helyen arra is ügyelnek, hogy a sajtolás után a présgépből kifolyó olajat ne szűrjék le semmilyen eszközzel, hanem hagyják a leülepedni a benne található magdarabkákat. Így még kíméletesebb a folyamat és a végtermék is a legnagyobb beltartalmi értékekkel fog rendelkezni.

 

A hidegsajtolás folyamata sokkal időigényesebb mint a meleg sajtolás és kevesebb olajat is ad. Ezért számít drágábbnak a hidegen sajtolt olaj, viszont a minőség szempontjából hatalmas a különbség. Megéri az egészségedre rákölteni a plusz összeget. A hidegen sajtolt olaj nagyon sokat tehet hozzá az életminőség javításához. Nem is meglepő, hogy az orvosok és a szakemberek sem csupán konyhai kiegészítőként tekintenek a hidegen sajtolt olajra, hanem ajánlják a fogyasztását reggel éhgyomorra.

Most pedig következzen a lenmagolaj. A lenmagolaj a természet egyik valódi csodaszerének számít. Nagyon sokat lehet hallani manapság az esszenciális zsírsavakról, hogy milyen egészségesek. A lenmagolaj is ide tartozik, a zsírsavak között az egyik legerősebb antioxidánsnak mondható. A lenmagolaj talán egyik legnagyobb különlegessége, hogy tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is. A lenmagolajat csakis a hidegen sajtolt formában ajánlott fogyasztani, mivel így nem vesznek el a fontos bioaktív hatóanyagai.

Az elsődleges felhasználása az egészségmegőrzés terén gyakori. Az omega-3 zsírsav tartalma sokszorosa a halolajénak. Nagyon jó antioxidáns hatású, található benne A-, B-, C-, D- és E- vitamin is. Nagy mennyiségben tartalmaz biotint, magnéziumot, foszfort, káliumot, jódot és pantoténsavat is. Szinte nincs is olyan szervünk amit ne támogatna meg a csodás lenmagolaj.

A sokoldalú lenmagolaj.

A lenmagolaj kifejezetten jó hatással van az agyra, a szemekre, és a vesékre is, mivel a vérerek jobban átjárhatók lesznek tőle. Nagyszerű hatással van az érrendszerre is, legfőképpen megemlítendő, hogy képes csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet is kedvezően befolyásolja. Az egyik legjobb támogatója az emésztőrendszernek a lenmagolaj. Képes védőbevonatot képezni a gyomorban és a belekbe is, valamint segíti az emésztést és képes kordában tartani a gyomorsavtermelődést is. Székrekedés esetén kiváló gyógymód lehet.

A lenmagolaj sokat javít a májfunkciókon is. Általános gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik a magas omega-3 tartalma miatt. A sportolóknak ajánlott a fogyasztása mert növelni lehet vele a teljesítményt és javítja az állóképességet is.

A népgyógyászatban is régóta alkalmazzák. Az egyik legkedveltebb hatása, hogy csökkenti a hörghurutot és a légzőszervi betegségeket is. Képes akár enyhíteni az asztma tüneteit és akár allergiákra is jó hatással lehet.

Külsőleg is alkalmazzák a lenmagolajat. Számtalan szépségmegőrző tulajdonsága van. Táplálja a bőrt, a hajat és a körmöket is. Nagyszerű hajpakolás készíthető belőle ha argánolajjal kevered. A szára bőrre is lehet alkalmazni. Fürdés után a még nedves bőrbe ajánlott nagyon finoman bemasszírozni.

 


Diétázóknak nagy segítség lehet a lenmagolaj mint kiegészítés.
Diéta esetén érdemes napi 1-2 evőkanállal elfogyasztani belőle. De keverheted salátába is vagy akár túróba. Fontos, hogy ne tedd ki hő hatásának, mivel az rombolja a hatóanyagokat.

A lenmagolajnak csakis a hidegen sajtolt változatát érdemes fogyasztani, mivel így található meg benne a legtöbb tápanyag. Fogyaszthatod magában, ilyenkor reggel éhgyomorra érdemes naponta 1 evőkanállal elfogyasztani. Ha így nem kedveled, akkor hozzákeverheted a salátádba, turmixba vagy akár pirítósra is kenhető.

Ha biztosan 100%-ban hidegen sajtolt lenmagolajat akarsz fogyasztani, akkor mindenképpen a
HillVital Lenmagolajat válaszd, mivel ez garantáltan így készül.

 

HillVital Lenmagolaj.


Kiszerelés: 250 ml

Kosárba