Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A vörös szőlőmag őrlemény felhasználása

2023. 06. 20. 12:42:00 hillvital.hu

A vörös szőlőmag csak őrleményként, vagy olajként képes kifejteni jótékony hatását.
 

Nézzük, hogy mit érdemes tudni a vörös szőlőmag őrleményről és felhasználásáról.
 

A szőlőmag antioxidáns tartalma kiemelkedően magas.
 

A szőlőmag őrlemény tartalmaz rostanyagot, fehérjét, olajat, szénhidrátot, mikro anyagokat, valamint nyomelemeket is. Magas rosttartalmának köszönhetően segít a bélrendszer javításában. Ha valaki szőlőmag őrleményt fogyaszt annak a szervezete meghálálja azt, ugyanis antioxidáns hatása 18-szorosa a C-vitaminénak. Ráadásul jótékony hatását már kis mennyiségben is képes kifejteni.

 

De hogyan használjuk fel?
 

Szőlőmag őrleményt használhatunk sütemények vagy akár kenyér sütéséhez is, ugyanis hőtűrő képességének köszönhetően nem veszít értékes hatóanyagaiból. Ha rendszeresen szeretnénk fogyasztani vörös szőlőmag őrleményt, akkor keverhetjük joghurtba, vagy esetleg kefirbe is.

Felhasználhatjuk azonban sütéshez is.
 

Muffin recept
 

Hozzávalók:
 

- 1 pohár natúr joghurt (2 dl)
- 2/3 pohár tönkölyliszt
- 1/3 pohár szőlőmagliszt
- 1 pohár nádcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 egész tojás
- 1 dl étolaj
- őrölt fahéj
- 25 dkg kék áfonya

 

Elkészítése:


A tojásokat ne válasszuk szét, egészben mehet a tálba, majd mellé a pohár natúr joghurt. A poharat nem dobjuk el, azzal mérjük ki a lisztet, a cukrot is. Hozzá egy kevés vanília, egy kiskanál szódabikarbóna, és még kb. 1 dl étolaj. (fontos, hogy étolajat használjunk, olívaolajjal nem jó sütni). A masszát nagy mozdulatokkal összekeverjük, nem feltétlenül kell hozzá robotgép, de azért legyen kellőképpen habos. Ízesítsük ízlés szerint legalább 2-4 kávéskanál fahéjjal. Egyenletesre elkeverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába. Papírkapszlikkal kibéleljük a muffintepsit (ez fontos, mert az áfonyától képes lenne beleragadni, így viszont nem fog). Belekanalazzuk a masszát. 180 fokon sütjük, kb. 30-40 percig, sütőtől függően.

 

Vörös szőlőmag.