Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Apróra vágott chillis csirke recept

2022. 01. 26. 14:55:00 Veress Máté - HillVital

A csirkét szinte mindenki szereti, ezért most egy nagyon finom chillis csirkével jöttünk el. Röpke 20 perc alatt el is készítheted.


Nézzük, hogy mikre van szükséged 4 főre.

 

-          1/4 csésze (60 ml) mogyoró- vagy napraforgóolaj

-          250 g padlizsán, apróra vágva

-          100 g borsó padlizsán, blansírozva

-          1 csokor újhagyma, szeletelve

-          1/4 csésze (75 g) gluténmentes chili paszta vagy chili szósz

-          2 hosszú piros chili, vékonyra szeletelve

-          1 csokor thai bazsalikom

-          500 g darált csirke

-          Párolt rizs, tálaláshoz

-          Tükörtojás, tálaláshoz
 

Nézzük is az elkészítését:

1.       Melegítsd fel 2 ek. olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Add hozzá a padlizsánt, fűszerezd és kevergetve 3-4 perc alatt aranybarnára kell sütni. Vedd ki a tepsiből és tedd félre. Tedd vissza a serpenyőt közepesen magas hőre a maradék 1 evőkanál olajjal. A hagymát, a chili szószt, a chili felét és a bazsalikom felét kevergetve 2-3 percig főzd, amíg megpuhul. Add hozzá a csirkét, és kanállal kevergetve főzd 10 percig, vagy amíg megpirul. Tedd vissza a padlizsánt a serpenyőbe, és kicsit melegítsd fel.

2.       Oszd el a rizst, a csirkét és a tojást a tányéron. A tetejére a maradék bazsalikomot és chilit teheted.
 

Apróra vágott chillis csirke.