Az emésztési zavarok rendkívül kellemetlen panaszokkal járhatnak.
Összegyűjtöttük most neked a legjobb ételeket erre a problémára.
Gyömbér: Érdemes rendszeresen gyömbért fogyasztani, mivel stimulálja az emésztéshez szükséges enzimek termelődését, megelőzi a rosszullétet, a hányingert, a puffadást és a gázképződést. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Igyál naponta 2-3 csésze gyömbérteát, vagy étkezés előtt rágcsálj el egy kis darab gyömbért.
Borsmenta: Csökkenti a hasi görcsöket, a hányingert, a puffadást. Igyál naponta 2 csésze borsmentateát, de borsmentatartalmú étrend-kiegészítő is megfelel.
Édeskömény: Az édesköménymagot gyakran ajánlják kisbabáknak is, mivel csökkenti a hasfájást, a görcsöket és a puffadást. Gyomorégés esetén is alkalmazható, ha túl sok a gyomorsav. Fogyassz 1-1 csésze édesköményteát étkezés után.
Almaecet: Számtalan pozitív hatása van az egészségre. Akkor érdemes fogyasztani, ha gyomorégéssel, hasfájással és puffadással küzdesz. Keverj el 1 evőkanál almaecetet egy pohár langyos vízben. Tehetsz bele egy kis mézet is, hogy jobb legyen az íze. Naponta 2-3 alkalommal is fogyasztható.
Aloe Vera: Gyulladáscsökkentő hatása van, valamint baktérium- és vírusellenes hatása is. Keverj el 2 evőkanál Aloe Vera levet 1 pohár narancslében, és idd meg reggel éhgyomorra.