Most egy igazi vitaminbombát mutatunk be neked. Ha szereted a zöldségeket, akkor ez a te ételed lehet, ugyanis jóformán csakis azt tartalmaz. Nagyon gyorsan elkészíthető és persze egészséges is.
Nézzük a hozzávalókat amelyek 4 fő számára kellenek:
- 200 g cukorborsó
- 200 g fagyasztott borsó, kiolvasztva
- 1 jégsaláta szeletekre vágva
- 2 bébi római saláta, külső levelei
- 1 uborka vékony szeletekre vágva
- 1 kis vöröshagyma, vékonyan karikákra vágva
- 2 ek almaecet
- 1/2 tk porcukor
- mentalevél a tálaláshoz
Hozzávalók a menta öntethez:
- 2/3 csésze mentalevél
- 1/3 csésze (80 ml) extra szűz olívaolaj
- 2 hosszú zöld medvehagyma durvára vágva
- 1⁄2 citrom finomra reszelt héja és leve
- 1 gerezd fokhagyma
Most pedig következzen az elkészítése:
1. Helyezd a cukorborsót egy serpenyőbe, forrásban lévő vízbe, és 1-2 percig blansírozd, amíg világoszöld és éppen megpuhul, majd a főzés utolsó 30 másodpercében add hozzá a borsót. Csepegtesd le és jeges vízben frissítsd fel, majd megint csepegtesd le. Egy nagy tálban keverd össze a salátával, és tedd félre.
2. Az uborkát, a hagymát, az ecetet, a cukrot és a csipet sót tedd egy tálba, keverd össze, majd tedd félre 5 percre.
3. A mentás öntethez add hozzá az összes hozzávalót egy turmixgépbe, legyen sima és élénkzöld. Ízlés szerint fűszerezheted.
4. A salátát tedd egy nagy tálba, és ízlés szerint locsold meg a mentás öntettel. Megszórhatod ecetes uborkával, hagymával és mentával.
Ha elkészítetted és ízlett, akkor kérlek oszd meg az ismerőseiddel!