Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Finom és egészséges brokkolifőzelék

2021. 06. 10. 12:33:00 Sági Zsolt - HillVital

A brokkoli az egyik legértékesebb zöldségünk. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Elkészítve nem csak rakottnak vagy levesnek, de főzeléknek is nagyon finom.
 

Hozzávalók:

 

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 ek. étolaj

- 500 g brokkoli

- 3-4 db kis méretű burgonya

- só, bors

- 1 kk. ételízesítő
 

A tálaláshoz:
 

- főtt tojás

- sajt

Elkészítés:

Mossuk meg a brokkolit, majd ezt követően pucoljuk meg a krumplit.  A brokkolit szedjük rózsáira, a krumplit pedig vágjuk apró kockákra. A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát. Ezután fűszerezzük, majd az edényt feltöltjük 8 dl vízzel. 20 perc alatt készre főzzük. Ha már puha, összeturmixoljuk, ízlés szerint tejföllel ízesítjük. Főtt tojással, sajttal tálaljuk.

 

Egy szintén hasonló módot is megismerhetünk

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 db brokkoli
- 2 dl joghurt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- bors
- olívaolaj

Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a brokkolit, majd szedjük rózsáira. Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a petrezselyemzölddel együtt vágjuk apróra. Hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a vöröshagymát, majd pároljuk meg. Rátehetjük a fokhagymát, majd ezzel együtt pirítsuk 2 percig. Tegyük rá a brokkolit, ízesítsük, sóval, borssal, ételízesítővel, majd végezetül szórjuk meg petrezselyemmel és kevergetve pároljuk két-három percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd körülbelül 20 perc alatt főzzük puhára. Ez követően pürésítsük az egészet botmixerrel, majd tegyük vissza a tűzre és készítsük el a habarást. A joghurtot dolgozzuk simára a zabliszttel és egy egy-két merőkanál főzőlével, majd állandó kevergetés mellett öntsük a brokkolihoz. Pár perc alatt főzzük sűrűre, azonban a kevergetés ilyenkor se hagyjuk abba. Ha több adagot készítünk, akkor érdemes számolni azzal, hogy magában állva tovább sűrűsödik, ezért valamennyivel kevesebb zabliszt is elég.

Kész is a brokkolifőzelék! Jó étvágyat!
 

Brokkolifőzelék recept