Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Könnyedén elkészíthető csillagánizs receptek

2020. 09. 16. 17:31:00 HillVital - Sági Zsolt

A csillagánizs egy Kínában őshonos gyógy-, és fűszernövény.

Tartalmaz illóolajat, csersavat, cukrot, valamint fehérjét is. Jellegzetes ízét és illatát az illóolajának nagy részét kitevő atenolnak köszönheti. Emiatt a különleges íze miatt gyakran alkalmazzák sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez.

Csillagánizs tea recept

Hozzávalók:

- 1 teáskanálnyi fekete tea
- 2 dl víz

- 1 db csillagánizs

- méz

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk visszahűlni nagyjából 80 °C-ra. Ezt követően szórjuk bele a teafüvet és törjük bele a csillagánizst, majd hagyjuk állni nagyjából 10 percig. Ha a tea már langyosra hűlt, akkor tegyük bele a mézet. Azért csak ilyenkor, mert ha akkor tesszük, amikor forró, akkor a méz hasznos vegyületei elvesznek. Naponta 2-3 csészével is fogyasztható.

 

Most a csillagánizzsal készült ragu receptje következik.

Alma-szilva ragu

Hozzávalók:

- 4 db alma

- 4 db szilva

- 1 evőkanál eritrit

- 1,5 dl pezsgő

- fél rúd fahéj

- 1 egész csillagánizst

Elkészítés:

Pucoljuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk darabokra. A szilvát magozzuk ki, majd a feleket ismét felezzük meg. Ezt követően a gyümölcsöket tegyük egy lábasba. Pezsgővel öntsük fel, adjuk hozzá a fahéjat és az eritritet, majd 20 percig takarékon főzzük. A végén vegyük ki a fahéjt majd a besűrűsödött ragut tálalhatjuk is.

Csillagánizs tea recept