A stressz a mai életben nagyon könnyedén rajta tudja hagyni a nyomát a mindennapokon.
Legyen szó akár munkahelyi vagy magánéleti ügyről, ha nem figyelünk, kellően oda akkor sokszor olyan helyzetben találjuk magunkat, melyet legszívesebben elkerültünk volna.
Ezen kívül a felesleges stresszel magunknak sem teszünk jót. Szerencsére azonban vannak különböző stresszoldó ételek, melyek segíthetnek a csökkentésében. Ezekből soroltuk fel most a hat legjobbat!
Citrusfélék: A legismertebb citrusfélék a narancs és a citrom. Nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint. A C-vitaminnak van egy hatása, ami a vérnyomás szintet segít visszaállítani a normális tartományba, ezért segít enyhíteni a stresszt.
Spenót: A magnéziumhiány is hozzájárulhat a stressz növekedéséhez. Ha naponta elfogyasztod a szükséges magnéziummennyiséget, akkor nem leszel olyan feszült. A spenótban nagy mennyiségű magnézium található, így könnyen fedezi a napi magnéziumszükségletet.
Édesburgonya: Jól jön az édesburgonya akkor, ha megnő a szervezet szénhidrátszintje. Az édesburgonyában sokféle fontos dolog megtalálható, mint pl.: vitaminok, béta-karotin, rostok.
Sárgabarack: A sárgabarack szintén a magnéziumbevitelben játszik fontos szerepet. A stressz csökkentésére aszalt formában is alkalmas.
Hal: Azok a halfélék, amelyek gazdagok omega-3 zsírsavban, nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen nyújtanak védelmet, hanem a stresszel szemben is hatékonyan fellépnek. Ilyen halféle pl.: a lazac, a pisztráng. Halfogyasztással könnyebben kordában tartható a stressz, és a reakciók sem olyan hevesek.
Avokádó: Még a banánnál is több káliumot tartalmaz. A kálium javítja a keringést, ami védelmet nyújt a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában. Csökkenti a vérnyomást, segít a stressz csökkentésében. Sok vitamint is tartalmaz, már csak ezek miatt is érdemes fogyasztani.
Természetesen nem csak ételekkel, hanem más különböző formákkal is sikeresen kezelhetjük a stresszt. Mindössze csak meg kell találnunk a számunka legmegfelelőbbet.