Az répatorta nem csak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.
A répa magas rosttartalma segít a megfelelő emésztésben, miközben alacsony kalóriatartalma miatt segít a fogyásban is. A répa emellett gazdag A-vitaminban, ami hozzájárul az egészséges bőr és látás fenntartásához. Továbbá tartalmaz C-vitamint, amely segít az immunrendszer megerősítésében és a betegségek megelőzésében.
Hozzávalók (tészta)
- 2 db tojás
- 140 ml olívaolaj
- 200 g xilit
- 300 g sárgarépa (finomra reszelve)
- 75 g dió (apróra vágva)
- 180 g nyílgyökérliszt
- 1 csipet só
- 0,5 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- 0,5 tk. őrölt szerecsendió
Krém
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
- 1 tk. vanília-kivonat
- 10 dkg xilit
- 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt! Béleljünk ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a xilitet, a finomra reszelt répát és a darabokra tört diót. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és szerecsendiót. Keverjük jól össze, és öntsük a keveréket a tepsibe, majd 150 fokon süssük meg! Hagyjuk kihűlni. A krémhez keverjünk össze mindent egy keverőtálban, és kenjük meg vele a torta tetejét. Díszítésnek szórjuk rá a reszelt narancshéjat.