Ha te is szereted a csirkemellt akkor ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!
Nézzük is a hozzávalókat
Bundához:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 2 g cukormentes szójaszósz
- 7,5 dkg zabliszt
- 5 dkg tápióka keményítő
- 7 g sütőpor
- 2 db tojás
- 5 g himalája só
- 7 g kókuszolaj
- 90 ml víz
Mázhoz:
- 12 dkg cukormentes ketchup
- 4 dkg szezámmag
- 1 g szójaszósz
- 20 dkg almacukor
- kókuszolaj
Elkészítés:
A csirkemell filét vágjuk kockákra, majd keverjük össze 2 evőkanálnyi szójaszósszal, majd, amíg a tészta el nem készül, addig tegyük oldalra. A bunda elkészítéséhez keverjük össze a sót a keményítőt, a lisztet és a sütőport. A tojásokat felverjük és összekeverjük a kókuszolajjal, majd a száraz lapanyagokhoz adjuk. A vizet fokozatos adagoljuk hozzá, miközben habverővel sima állagú tésztát készítünk belőle. A csirkemellet beleborítjuk a tésztába és jól átkeverjük, hogy mindenhol be legyen vonva. A csirkemell kockákat egyesével beletesszük a már felforrósított kókuszolajba és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben nekiláthatunk a máz elkészítésének. Keverjük simára a ketchupot, az almacukrot, a szójaszószt és a szezámmagot.
A kisült csirkemelleket ebbe a mázba megforgatjuk, és már tálalhatjuk is