Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ajánlott a fokhagyma fogyasztása, főleg ősszel!

2021. 08. 13. 13:46:57 Sági Zsolt - HillVital

A fokhagyma fogyasztása rendkívül egészséges, amely ráadásul kifejezetten hasznos ősszel.
 

 

Miért pont ősszel?
 

Nyugodt szívvel gondolhatnánk azt, hogy fokhagymát szinte bármikor fogyaszthatunk. Akkor mégis miért javasolt fogyasztani fokhagymát kimondottan ősszel? A válasz igazán egyszerű. Való igaz, hogy fokhagymát fogyaszthatunk az év bármely szakában, viszont ősszel azért kap kiemelt hangsúlyt, mert ilyenkor nagyobb szükség van jótékony hatásaira.
 

Milyen hatásokkal rendelkezik a fokhagyma?
 

Bár több jótékony hatással is rendelkezik, ezeket most leszűkítjük leginkább azokra, amelyek miatt érdemes különösen ősszel fogyasztani. Az egyik ilyen kiemelkedő hatása, hogy antibakteriális és gombaellenes hatással is rendelkezik. Ezen kívül vírus-, és baktériumölő, valamint fertőtlenítő tulajdonsága is van. Mindezek miatt nem csak véd az ősszel megnőtt számmal jelentkező vírusos-, és bakteriális fertőzések, illetve nátha ellen, de a gyógyulási folyamatokhoz is nagyban hozzájárul.
 

A fokhagyma hatása ezen kívül sokkal nagyobb jelentőséggel is bír.
 

Megemlíthető még értisztító, méregtelenítő, valamint vérnyomás-csökkentő hatása is. Mindez azonban arra vezethető vissza, hogy a fokhagyma hatása az erekre vagyis a szív-, és érrendszerre igazán lenyűgöző. A fokhagyma összetevőinek köszönhetően képes csökkenteni a májsejtekben a koleszterinszintézist, amelyre egyébként a mai modern koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek is hatnak. A fokhagyma képes csökkenteni a vérlemezkék összetapadásának hajlamát, amely az érrendszeri betegségek egyik első fázisa. 
 


Miért pont fokhagyma?

Az összes többi hagymához képest a fokhagyma rendelkezik a legmagasabb foszfor, illetve nitrogén tartalommal. Természetesen ezek mellett megtalálható még benne kálium, kalcium, valamint magnézium is. Vitaminok közül tartalmaz A-, B-, C-, és E-vitamint is. Sajnos sajátos íze és illata miatt nem tartozik a kedvenc rágcsálnivalókhoz. Még ha összerágás nélkül is sikerül elfogyasztani, számítani kell arra, hogy illatanyaga másnap a testen keresztül fog távozni.

 

Mi más jöhet szóba a fokhagymán kívül?

Ha kellemetlen íze és illata miatt nem akarnánk fogyasztani, akkor rendelkezésünkre állnak a multivitaminok, illetve étrend-kiegészítők is. Ezek szedésével hozzájárulhatunk az immunrendszer védettebbé válásához anélkül, hogy kellemetlen mellékhatással találnánk szembe magunkat.

Ilyen étrend-kiegészítő lehet például a HillVital C-vitamin, melyről itt, valamint a HillVital Multivitamin, amelyről pedig itt lehet olvasni részletesebben.
 

Fokhagyma fogyasztás ősszel.