Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ismerd meg a ghí vajat!

2021. 06. 01. 11:08:00 Veress Máté - HillVital

A tisztasága miatt fogyaszthatják a tejcukorra és tejfehérjére érzékenyek is, de csak kis mennyiségben.
 

Mivel antioxidáns hatása van, ezért segít a szervezetnek, hogy felszívódjanak a vitaminok és az ásványi anyagok. Nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot. Nagyon magas az esszenciális zsírtartalma, valamint tartalmaz A-, D-, E- és K- vitamint. Jót tesz a fogyasztása az emésztésnek is. Használhatod főzéshez, de akár egyszerűen kenyérre kenve is kiváló lehet.



Ízesíthetjük fűszerekkel is dermedés előtt. Akár a bőrödre is alkalmazhatod, mint pl.: kiszáradt, berepedezett bőr, de bőrpuhításra is kiváló. 


Akik egészséges életmódot folytatnak azok biztosan ismerik a ghí vajat. Nagyszerű élelmiszernek számít. Lehet fogyasztani vajként de lehet vele sütni és főzni is lehet vele, de akár házi krémet is lehet belőle csinálni. A hagyományos vaj amit ismersz az általában 82%-os zsírtartalommal rendelkezik. A fennmaradó 18%-ban tartalmaz egyéb anyagokat is.

De miért is érdemes ghí vajat fogyasztani a hagyományos vaj helyett?

Azért mert nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, teljesen tiszta. Eláll akár 1-1,5 évig is hűvös helyen és a hűtőben. A tápanyagok felszívódásában sokat képes segíteni. Tisztítja a májat valamint az epevezetékeket. Nagyon jó antioxidáns. Nagyszerű gyulladáscsökkentő és az immunrendszert is képes erősíteni.

Még akár te is elkészítheted otthon. A vajat lassú tűzön melegítsd, kevergesd és hagyd gyöngyözni. A nem szükséges tej maradványok az edény alján szoktak maradni, de ezeket is le lehet szűrni. Minél tovább főzöd a vajat, annál erősebb lesz a színe és az aromája. A főzés közben észre lehet venni, hogy egyre tisztább lesz a vaj és szinte aranyszínű lesz. Ha ezt elérted, akkor aztán szűrd le és öntsd bele egy zárható edénybe. A hűtőben sokáig eláll.  
 

Ghí vaj hatásai.