Hozzávalók:
A piskótához:
3 db tojás
2 evőkanál gesztenyeliszt
2 evőkanál nyílgyökérliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál kókuszvirág cukor
4 evőkanál kókuszreszelék
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
A krémhez:
150 g magas kakaótartalmú feketecsokoládé
1 dl kókuszkrém
2 db kisebb érett banán
4 evőkanál rum
1 marék kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirág cukorral habosra verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a szitán átszitált gesztenyelisztet, nyílgyökérlisztet, kakaóport és a szódabikarbónát. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt készen is van, de tűpróbával azért jobb, ha ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, és egy rácson hűlni hagyjuk, míg elkészítjük a krémet.
Krém: A banánokat pépesítjük turmix- vagy aprítógépben. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszkrémmel, s ha már tejesen felolvadt, hozzákeverjük a banánt és a rumot.
Ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha a krémet túl folyékonynak találnánk, hagyjuk 5-10 percet hűlni, így szebben lehet kenni.