Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gluténmentes kölesfelfújt

2020. 12. 01. 15:56:00 Sági Zsolt - HillVital

Készíts te is gluténmentes, kókuszos kölesfelfújtat.

A szükséges hozzávalók a süteményhez:

- 20 dkg köles
- 10 dkg kókuszreszelék
- 6 db
tojás
- 6 evőkanál xilit vagy eritrit
- 1 liter tej
-

- vaníliarúd

Elkészítése:
Először is öntsük fel a kölest tejjel, és kis lángon főzzük meg. A főzés úgy 20 percet igényel. Akkor van kész, amikor már tejberizs állagú lesz. Ha levettük a tűzhelyről, hagyjuk állni 15 percig. A 6 tojás sárgáját keverjük habosra a xilittel, majd keverjük hozzá a köleshez. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a vaníliarúd kikapart belsejét, és lazítsuk a tojások kemény habjával. Az elkészült tésztát tegyük egy kivajazott tepsibe. Süssük kb. 1 órán át egy 150 Celsius- fokra előmelegített sütőben.

 

Gluténmentes kölesfelfújt desszertnek.