Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Házilag is készíthetsz csipetke tésztát!

2019. 01. 10. 09:46:00 Sági Zsolt - HillVital

A csipetke az egyik legismertebb levesbetét amit szoktak használni. Akár otthon is elkészítheted magadnak ha szeretnéd. Most megismerheted a receptet és persze az elkészítését is. Nincs szükséged hozzá sok mindenre.

A szükséges hozzávalók:
- 1 tojás
- 10 dkg liszt

A liszt felét öntsd egy tálba, üsd rá a tojást, kezdd el tésztává dolgozni és add hozzá folyamatosan a lisztet amíg nem lesz elég jó az állaga a tésztának. Az állagnak nem szabad sem túl keménynek sem túl lágynak lennie. Általában egy tojáshoz 10 dkg liszt szükséges, de ez nagyban függ a tojás méretétől és persze, hogy milyen a liszt fajtája. Az összegyúrt tészta gombócot tedd egy zacskóba, hogy ne száradjon meg. Ezután csípj le belőle tészta darabokat. Tépj le picike darabokat és sodord meg az ujjaiddal. A 4 mm átmérőjű darabokat 1-2 napig kell szárítani. Ezután már készen is állnak a főzésre a darabkák. Ha szeretnél időt spórolni vagy esetleg nincs kedved tésztát gyúrni, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a ZöldVital házi jellegű száraztésztái közül a csipetke tésztát aminek az a különlegessége, hogy 30 fürjtojásos. A fürjtojás a legegészségesebb tojásféle.  
Házilag is készíthetsz csipetke tésztát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog