Bizonyított tény, hogy évente több kiló élelmiszert dob a kukába minden család, mert nem megfelelő módon tárolták, és az megromlott. Most adunk néhány tippet, hogy jól tárold az ételeidet.
A frissen vágott zöldfűszereket úgy tesszük a hűtőbe, hogy belecsavarjuk egy papírtörölközőbe.
Azokat a fűszernövényeket, amiket nem használtunk fel, azokból készíthetünk fűszervajat vagy pestót, és így tovább elállnak.
A tojásokat nem érdemes a hűtőszekrény ajtajába tenni, mivel ott nagy lehet a hőmérséklet ingadozás, és ez nem tesz jót a tojásnak. Ha a legtovább szeretnénk eltartani a tojást, akkor ajánlott a papírtartóban hagyni, és a hűtő hátsó vagy alsó polcára tenni.
A paradicsomot nem érdemes más zöldségek közelében tartani, mert olyan anyagokat bocsát ki, amelyek hatására a többi zöldség hamarabb megromlik. Nem is szükséges hűtőben tárolni a paradicsomot.
A sajtokat mindenképpen tartsuk alufóliában vagy frissen tartó fóliában, ugyanis ezek megakadályozzák a sajt benedvesedését, és amiatt jelenik meg a penész.
A hagymát tartsuk meleg és száraz helyen. Nem érdemes hűtőszekrényben tárolni, mivel a hideg miatt felgyorsul a bomlási folyamat.
A burgonyát tároljuk sötét, hűvös helyen, elsősorban a nagyobb sütnivalókat, de a kisebbeket betehetjük a hűtőbe. Nem ajánlott alma vagy körte közelébe tenni, mert a gyümölcs átveszi a földes ízt.
A banánt ne tegyük hűtőbe, ugyanis a hidegen gyorsabban megbarnul a héja. Érdemes távol tartani a bogyós gyümölcsöktől, a zöld zöldségektől, az uborkától és a dinnyeféléktől
Amennyiben húst vásárolsz, akkor mindenképpen fontos, hogy külön zacskóba tedd és ne rakd olyan ételek mellé amiket nyersen fogyasztasz, vagyis a zöldségek és a gyümölcsök mellé. Amikor előre becsomagolt húst vásárolsz, akkor mindenképpen nézd meg a lejárati időt és persze olyan csomagot válassz ami a lejárati időtől a legtávolabb van. A húsz 2 napon belül mindenképpen fel kell dolgozni, ha nem tudod elkészíteni, akkor fagyaszd le. Az alapszabály, hogy a már lefagyasztott élelmiszert ha kiveszed, ne fagyaszd le újra már.