Ezzel a néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával nem csak javíthatunk májunk állapotán, de gyorsíthatjuk a méreganyagok távozását is.
Fokhagyma:
A benne található vegyületek, ásványi anyagok és vitaminok segítenek a gyors méregtelenítésben, és védik a májat a károsodástól. A sok koleszterin csökkenti a máj hatékonyságát, a hagyma viszont erre kiváló. Ezért érdemes fogyasztani naponta 2-3 gerezd nyers fokhagymát.
A máj megfelelő működéséhez szükséges vegyületet tartalmaz. Emellett növeli a „jó”, és csökkenti a „rossz” koleszterinszintet.
Grapefruit:
Magas C-vitamin - tartalma mellett olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek méregtelenítik a májunkat.
Alma:
A benne található pektin nevezetű rost amellett, hogy csökkenti a koleszterint, segít eltávolítani szervezetünkből a méreganyagokat. Napi egy alma fogyasztása ajánlott, azonban az almalé nem helyettesíti a teljes gyümölcsöt!
Zöld tea:
Méregtelenítő hatása mellett felgyorsítja az anyagcserét, meggátolja a zsírok felhalmozódását a májban. Ajánlott fogyasztani napi 2-3 csészével.