Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezekből az ételekből és italokból érdemes fogyasztani!

2021. 05. 18. 14:09:00 HillVital - Sági Zsolt

Nézzük is a listát, hogy miből érdemes fogyasztani:
 

Kaliforniai paprika: A piros kaliforniai paprika nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. A csípős paprikához hasonlóan ez is tartalmaz kapszaicint amiről tudnod kell, hogy gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Egyedülálló ízvilága és élénk színe miatt igen kedvelt. Találkozhatunk zöld, sárga, narancssárga és piros színűvel is. Ezek az érettségi színei. Igen alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ráadásul magas C-vitamin tartalommal is rendelkezik.



Körte: Természetes  gyulladáscsökkentő hatása van a körtének magas rosttartalma miatt. Mivel rostban gazdag és a glikémiás indexe alacsony, ezért a körte az egyik legjobb csemege a cukorbetegek számára. Mivel a szervezet lassan emészti meg a benne lévő tápanyagokat, ezért elfogyasztását követően nem ugrik meg tőle a vércukorszint.


Spenót: A spenót nagyon jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin segíthet megvédeni a szervezetet a gyulladás fontos tényezőitől. Az A-vitamin mellett a spenót koncentrált formában tartalmaz luteint és zeaxantint. Ezek az antioxidánsok fontos szerepet játszanak a szem egészségének megőrzésében.

Fekete tea: A fekete tea is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a zöld tea. A benne található flavonoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségeknek a kockázatát. A benne megtalálható rengeteg antioxidánsnak köszönhetően sejtvédő hatással rendelkezik. 

 

Hajdina: A hajdina csökkenti a gyulladást, ráadásul gluténmentes, ezért nyugodtan fogyaszhatják lisztérzékenyek is. Kiemelkedően magas élelmirost-tartalma miatt, a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő lerövidítésén keresztül, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés étrendi kezelésében. Igen értékes vitaminforrás.

Gránátalma: A magjai nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. Fogyasztásával 20%-al csökkenthető az LDL szint, miközben hozzájárul a HDL szint emelkedéséhez. Hozzájárul továbbá a vérnyomás normalizálásához, valamint javítja az az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását.

 

Ételek amiket érdemes fogyasztanod.