Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az almahéjból is lehet kiváló gyógyteát készíteni

2023. 05. 25. 12:08:00 hillvital.hu

Az alma tartalmaz A- vitamint és  B-komplex vitaminokat. Az alma c-vitamin tartalma kisebb, mint a citrusféléké, mégis a benne található ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az egészségre. Az ásványi anyagok közül található benne kálium,  kalcium,  cink,  fluor,  jód,  szelén. Ezek együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.



Az alma vitamin és nyomelem tartalmának több mint a 70%-a a héjában található meg és ezt sokan nem tudják. Persze a vitamin mennyiség függ attól, hogy friss-e az almahéj, mert főzés, forrázás vagy teakészítés során a vitaminok egy része elvész de még így is sok marad benne. Arra nagyon fontos odafigyelni, hogy ne kezeld vegyszerrel az almát. Az alma fogyasztása kapcsolatba hozható a szív- és érrendszer egészségének javulásával. Az antioxidánsok, például a flavonoidok, amelyek megtalálhatók az almában, segíthetnek csökkenteni a szívbetegség kockázatát. 

Az alma alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor magas rosttartalma miatt jó választás lehet fogyókúra során. A rostok telítettség érzetet okozhatnak, ami segíthet a túlevés megelőzésében és a testsúly kontrollálásában. 

Az almafogyasztás összefüggésbe hozható az agy egészségének javulásával és az idegrendszer védelmével. Az alma antioxidánsai segíthetnek csökkenteni az oxidatív stresszt, ami hozzájárulhat az agysejtek védelméhez és a kognitív funkciók megőrzéséhez. 

A magas rosttartalom és a pektin nevű rost az almában elősegítheti az emésztést, csökkentheti a puffadást és javíthatja az emésztőrendszer egészségét.


Valaki kidobja az almának a héját. Azonban nem érdemes kidobni, hiszen nagyon egészséges. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Az alma héjából sok mindent lehet készíteni. A megszárított almahéjból egészséges, jótékony hatású és finom teát lehet készíteni.  Az almahéjteát a régiek hurutos megfázásra, köhögésre javasolták.


Almahéjtea elkészítése:


A szárított almahéjteát egy-egy darab fahéjjal és szegfűszeggel keverd el. Ezt öntsd le forró vízzel, majd hagyd állni 8 percig, és ezután szűrd le. Mikor leszűrted, már fogyaszthatod is. 

Egy nő hámozza az almát.