Így készíthetünk mustárt házilag
Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ami a legfontosabb, hogy egészséges összetevőkből készül el
Hozzávalók:
- 100 g mustármag
- 100 g olívaolaj
- 60 g ecet
- 2 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint Himalája vagy Tengeri só
- 1 dl víz
- Ízlés szerint méz
- Fűszerek: oregánó, koriander, bazsalikom, gyömbér, kakukkfű, feketebors, tárkony
Elkészítése:
Először is a mustármagot daráld össze. Ha ez meg van, akkor tedd az alapanyagokat egy turmixba és turmixold össze. Ha nagyon csípős lenne az elkészült házi mustárod, akkor közepes lángon kevergetve forralhatod. Ezzel veszít az erejéből. Azonban arra gondolj előre, hogy a tárolás alatt is veszíteni fog az erejéből, ezért egy kicsit hagyd erősebre.
Már Hippokratész idejében is ismert volt a mustármag jótékony hatása
A mustármag használata több ezer évre nyúlik vissza. Mára különösen az amerikai konyha használja, de a görögök, ázsiaiak és az afrikaiak is beiktatták a konyhaművészetükbe a használatát. Rengeteg jótékony hatása van a mustármagnak, amiről sokan nem is tudnak. Nézzünk is meg egy párat, amelyen sokan elfognak csodálkozni.
A mustármag jótékony hatásai:
- Képes megelőzni az asztmás rohamokat
- Segít szabályozni a vérnyomást és menopauzára is jó
- Olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket a rákos sejtek növekedése ellen vetnek be. Emellett még segít is megelőzni a rákos sejtek kialakulását
- Ízületi fájdalmak és reumával küzdőknek ajánlott a fogyasztása
- Csökkenti a migrénes panaszokat
- A mustármag fogyasztása ismert, mint a légutak beszűkülésének ellenszere
- A mustármag az élelmi rostok nagyszerű forrása, melyek javítják az emésztést, mivel a belek mozgását megkönnyítik
