Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Te is készíthetsz otthon csipetkét!

Te is készíthetsz otthon csipetkét!Te is elkészítheted otthon a csipetkét vagy a csipkedettet ahogy máshol nevezik. Az egyik legjobb betét gulyásleveshez, vagy babhoz, esetleg lencséhez. A csipetke a kezdők tésztája, tehát nem annyira nehéz az elkészítése. Szerencsére nincs szükség sodrófára, késre, gyúródeszkára és nincs szüksége semmilyen gépre sem. Csupán 3 perc alatt össze lehet gyúrni és mindennel együtt megvan 20 perc alatt. Csak tegyél 10 dkg lisztet egy nagyobb tálba és üss bele a közepébe egy tojást. Nagyon fontos, hogy erős tálat válassz, mert keményre kell gyúrni a tésztát. Tegyél a tojásra egy mokkáskanálnyi sót, majd fakanállal keverd bele a lisztbe.

Ha kezd a tészta összeállni, akkor aztán gyúrd tovább kézzel amíg kemény és rugalmas nem lesz. Ha nem elég rugalmas a tészta, akkor kell még bele egy kis liszt. A jó tészta nem ragadhat hozzá a kézhez. A kész tésztából csípj le 2 ujjal egyforma darabokat. A darabokat formáld golyókká és tedd őket egy tálcára, hogy kiszikkadjanak. Ne tedd a darabokat egymás mellé, mert könnyedén összeragadnak. Ha ez kész, akkor már mehetnek is a levesbe a csipetkék.

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, illetve főzni, és a lehető legegészségesebb megoldásra vágysz, akkor ki kell próbálnod a ZöldVital házi jellegű száraztésztái közül a csipetke tésztát. A különleges az benne, hogy nem tyúktojást tartalmaz hanem fürjtojást egész pontosan 30 darabot ami pedig a legegészségesebb tojásféle.  

Tartalomhoz tartozó címkék: blog