A kókuszliszt egy nagyon szokatlanul viselkedő gluténmentes lisztnek számít. Az állagában a búzafinomlisztre hasonlít.
Nagyszerű kókuszlisztes receptek egy helyen!
A felhasználása során sok folyadékot vesz fel és inkább csak édességekhez ajánlott mivel kókuszból készül. A kiszárított és ledarált kókuszhús fokozatosan felszívja a hozzáadott folyadékot és néhány perc alatt sűrű lesz kissé mintha gríz lenne. Persze ez recepttől függően lehet lágyabb vagy tömörebb. Nézzük is meg hogy milyen nagyszerű édességeket lehet készíteni a kókuszlisztből. Ezeknek a fő összetevőjük a kókuszliszt. Magas a rost, a kalcium és a magnéziumtartalma. A szénhidráttartalma viszont sokkal alacsonyabb, ezért is annyira egészséges.
Csokis bögrés süti
Nézzük is a hozzávalókat:
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 2 evőkanál kókusztej
- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1 evőkanál méz
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál vanília kivonat
Így kell elkészítened: Csak keverd össze külön-külön a száraz és a nedves alapanyagokat. Ezután öntsd össze a 2 keveréket. A masszát öntsd egy bögrébe, végül tedd be a mikróba 4 percre. Fontos, hogy a masszát mindig külön masszában keverd el ne közvetlenül a bögrében, azért hogy jól össze lehessen dolgozni. A sütéshez használj egyenes falú bögrét. A bögrét akár kitöltheted több, kisebb bögrébe is akár. Érdemes 2 perc után ellenőrizni a süteményt, mivel nem egyforma erősségűek a mikrók.
Mogyoróvajas bögrés sütemény
A hozzávalók a következőek:
- 2 evőkanál kókuszliszt
- negyed teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- másfél olvasztott kókusz olaj
- másfél evőkanál méz
- 1 evőkanál kókusztej
- negyed teáskanál vanília kivonat
Az elkészítése majdnem ugyanaz mint az előző süteménynek. Először keverd el egy tálban a kókuszlisztet a sütőporral. A tojást, az olajat, a mogyoróvajat, az édesítőt, a kókusztejet és a vaníliát csak öntsd egybe majd habosítsd fel. A két keveréket dolgozd össze jól. Egy nagyobb bögrébe töltsd bele majd tedd be a mikróba 4-4,5 percre. 2 perc után ezt is érdemes ellenőrizni, hogy milyen az állaga. Érdemes a fogyasztás előtt egy kicsit hagyni kihűlni.