Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Isteni kukorica krémleves recept

2021. 09. 27. 11:49:00 Veress Máté - HillVital

Most egy isteni és egyszerűen elkészíthető kukorica krémleves receptet osztunk meg veletek.

Hozzávalók

- 2+1 szál sárgarépa

- 1 szál petrezselyemgyökér

- 1db nagyobb krumpli

- 1 db konzerv csemegekukorica

- 1 nagy csokor petrezselyemzöld

- 125 gramm baconkocka

- 200 gramm főzőtejszín

- ízlés szerint só, bors
 

Elkészítés

A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, hogy a főzés végén a levesre is szórjunk. Az egyik sárgarépából pucolás után a krumplihámozóval csíkokat vágunk. A bacon kockákat egy kávéskanálnyi olajon megpirítjuk, és leszűrjük a zsírjából.
 

A szalonnazsíron megpároljuk a meghámozott, felszeletelt sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és burgonyakockákat, valamint a kukoricát. 5 perc párolás után megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Forrás után, kis lángon 25 percig főzzük. Egy 200 grammos főzőtejszínnel felöntjük, és forrástól számítva kis lángon 5 percig még főzzük. Megszórjuk a félretett petrezselyemzölddel.
 

Botmixerrel pépesítjük, s ha kell, újramelegítjük, majd tálaljuk.
 

Kukorica krémleves recept.