Most egy isteni és egyszerűen elkészíthető kukorica krémleves receptet osztunk meg veletek.
Hozzávalók
- 2+1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1db nagyobb krumpli
- 1 db konzerv csemegekukorica
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 125 gramm baconkocka
- 200 gramm főzőtejszín
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés
A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, hogy a főzés végén a levesre is szórjunk. Az egyik sárgarépából pucolás után a krumplihámozóval csíkokat vágunk. A bacon kockákat egy kávéskanálnyi olajon megpirítjuk, és leszűrjük a zsírjából.
A szalonnazsíron megpároljuk a meghámozott, felszeletelt sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és burgonyakockákat, valamint a kukoricát. 5 perc párolás után megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Forrás után, kis lángon 25 percig főzzük. Egy 200 grammos főzőtejszínnel felöntjük, és forrástól számítva kis lángon 5 percig még főzzük. Megszórjuk a félretett petrezselyemzölddel.
Botmixerrel pépesítjük, s ha kell, újramelegítjük, majd tálaljuk.