Egy újabb halas ételt mutatunk, amely ki van egészítve a csodás kurkumával, curryvel és egy kis kókusszal is.
Nem is gondolnád, hogy milyen finom ez az étel. Érdemes neked is elkészíteni, ha valami különlegességet szeretnél enni. A hozzávalók 4 személye elegendők.
Nézzük mikre lesz szükséged:
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 4 kis zöld chili, apróra vágva
- 1 ek finomra vágott gyömbér
- 2 tk finomra vágott friss kurkuma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 hagyma, finomra vágva
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt kömény
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 6 db zöld kardamom hüvely, feltörve
- 12 currylevél, plusz extra rántott levél a tálaláshoz
- 400 ml dobozos kókusztej
- 1 csésze (250 ml) halalaplé
- 600 g tőkehal filé (bőrön), 4 cm-es darabokra vágva
- 1 lime leve
- Párolt basmati rizs, tálaláshoz
- Korianderlevél, tálalni
Az elkészítése következik:
1. Mozsártörővel morzsold pépesre a fokhagymát, a chilit, a gyömbért és a kurkumát.
2. Egy mély serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat. A hagymát kevergetve 3-4 percig főzd, amíg megpuhul. Add hozzá chilit, és keverés közben főzd 3-4 percig, amíg illatos nem lesz. Add hozzá a fűszereket és a curryleveleket, és keverés közben főzd további 2 percig. Add hozzá kókusztejet és alaplevet, majd forrald fel.
3. Időnként megkeverve főzd 10 percig, vagy amíg kissé megpirul. Add hozzá a halat és főzd 4 percig, vagy amíg meg nem fő. Vedd le a tűzről. A lime levével és sóval ízesítsd.
4. Korianderrel és rántott curry levelekkel tálalhatod.