Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Lenmaglisztes kifli

2020. 01. 28. 13:47:00 Sági Zsolt - HillVital

Jól tudjuk, hogy a túlzásba vitt szénhidrátfogyasztás elhízáshoz vezet. Ezért oda kell figyelni az ételeink szénhidráttartalmára!

Ezért ajánljuk a következő lenmaglisztes kiflit.

Hozzávalók:

- 10 dkg lenmagliszt 
- 8 dkg búzasikér (e nélkül nem kel meg a tészta!) 
- 2 dkg zabkorpa 
- 4 g instant élesztő 
- 25 g olaj – (hidegen sajtolt)  
Himalája só - ízlés szerint 
- 300 g langyos víz

Elkészítése:

A kimért száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, keverjük össze. Ekkor tegyük hozzá a 25 g hidegen sajtolt olajat, majd a 300 g vizet. A tésztát jól dolgozzuk össze. Hamar összeáll, kissé ragacsos, de a lenmagliszt gyorsan felszívja a vizet, így elég gyorsan egy gombóc lesz a tésztából.  A magliszt miatt a kelés nehezebb lesz, ezért mindenképp meleg helyre kell tenni (konvektor, radiátor, cserépkályha mellé), a 22 fokos szobahőmérséklet nem elegendő a keléshez. Mindenképp várjuk meg, amíg a tészta a duplájára kel, ez nagyon fontos! (kb. másfél óra). Ha megkelt a tészta, nyújtsuk kör alakúra. Ha a nyújtófára ragad, vagy lenmaglisztes szórással vagy a nyújtófa olajozásával segíthetünk rajta. A kört vágjuk 8 cikkre, majd egyenként tekerjük fel a szélestől a háromszög csúcsa felé. A felsodort kifliket tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg tojással, és szórjuk meg szezám- vagy lenmaggal. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsül. A végén rá lehet kapcsolni a légkeverést, ha van.

Készítsük el ezt a finom, ropogós, egészséges kiflit! Fogyaszthatjuk magában, de szendvicsként is.

Lenmaglisztes kifli recept