Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Lúgosító zöldségek

2020. 03. 23. 15:38:00 Sági Zsolt - HillVital

Felsoroltunk néhány lúgosító zöldséget melyeket bátran fogyaszthatunk.

Fogyasztásuk esetén arra viszont figyeljünk, hogy ne főzzük, hanem csak pároljuk a zöldségeket.

Kelbimbó

Gyerekként nem valószínű, hogy rajongtunk érte, pedig nagyon egészséges. Növeli a savas ételek okozta pH-szintet, ilyen módon lúgosítja szervezetünket. Emellett rengeteg vitamint, ásványi anyagot, és élelmi rostot tartalmaz. Remek köret bármilyen étel mellé, a legjobb, ha friss zöldséget vásárolunk, és otthon megpároljuk.

Kelkáposzta

A brokkoli, a káposzta és a fodros kel rokona. Az egyik legjobb rákellenes étel, emellett A-vitamint és rengeteg egyéb vitamint is tartalmaz.

Fodros kel

Egészségügyi hatásai miatt mindenképp ajánlott a fogyasztása, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Bőven tartalmaz élelmi rostot, kiváló lúgosító, valamint rákmegelőző hatású. 

Káposzta

Lúgosító hatása mellett rákmegelőző és rákgyógyító hatással is rendelkezik. Emellett sok élelmi rostot is tartalmaz, és alacsony kalóriatartalma is elég ok arra, hogy rendszeresen fogyasszuk! 

Karfiol

A brokkoli és a kelbimbó családjába tartozó zöldség sok jótékony hatása megegyezik a családtagjaiéval. Sok élelmi rostot tartalmaz és rengeteg C-vitamint. Nagyon könnyen elkészíthető étel, ám lúgosító tulajdonságainak megőrzése érdekében a legjobb párolva fogyasztani. 

Brokkoli

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, de értékes és fontos növényi rostokban is bővelkedik. Lúgosító és rákmegelőző hatása ismert.

Metélőhagyma

A metélőhagyma is kiválóan lúgosítja a szervezetet. Ízletessé varázsol sokféle ételt, főképp újburgonyával remek. 

Póréhagyma

Enyhe hagymaízű, remek lúgosító és tápláló étel. Erősíti az immunrendszert, segíti az egészséget. Önmagában nem túl izgalmas étel, de egyéb zöldségekkel megpárolva tökéletes. 

Uborka

Szezonban legyen mindig a hűtőben. Lúgosító, hidratáló zöldség, amelyet a legjobb hatás érdekében ne hámozzunk meg. Fogyasszuk nyersen! 

Padlizsán 

Sokféleképp felhasználható zöldség, amelyből annyit fogyaszthatunk, amennyihez kedvünk van. Kalóriatartalma alacsony, mégis hosszú időre jóllakhatunk vele. Könnyedén kiegyensúlyozhatjuk fogyasztásával a savasító ételeket, elkészítési módjainak pedig csak a képzelet szabhat határt. 

Endívia

Általában a salátafélékkel együtt emlegetjük, önmagában is fogyasztandó, lúgosító ereje nagyon magas. Néhányan nem szeretik erős és keserű íze miatt, mások viszont épp ezért szeretik. Feldobja az átlagos saláták ízét. Akár salátaként, akár egy zöld smoothie-ként fogyasztjuk, rendkívül jót tesz a szervezetünknek

Fejes saláta

Az átlagos saláta nem tartalmaz túl sok tápanyagot, de emellett erősen lúgosít, tehát bátran ajánljuk a fogyasztását. Ha lehetőségünk van rá, válasszuk a római salátát, amely szintén lúgosító, és emellett tápanyagtartalma magasabb. A salátafélék fogyasztásával fito-tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe, amelyek segítik szervezetünk lúgosítását. 
 

Lúgosító zöldségek.