Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Medvehagymával töltött karaj recept

2019. 05. 20. 07:44:00 Sági Zsolt - HillVital

Nézzünk meg egy kiváló medvehagymával töltött karaj receptet ami egészséges és egyben finom is. 

Elkészítése körülbelül 2 óra hossza.

Hozzávalók:
- 1 egész karaj
- 1 bögre zabpehely
- majoránna
- só, bors
- fél fej vöröshagyma
- 1 marék medvehagyma
- 2 főtt tojás és 1 nyers tojás
- egy kevés olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva

Elkészítés:

Először a zabpelyhet leforrázzuk, és hagyjuk állni, hogy megpuhuljon. Eközben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a medvehagymát. Miután leszűrtük a zabpelyhet, hozzáadjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a hagymákat, az összezúzott fokhagymát, a sót, borsot és a majoránnát ízlés szerint. Jól összekeverjük. A karajt hosszában felszúrjuk, közben szélesítjük a vájatot, persze ügyeljünk arra, hogy ne szakadjon át a hús. Megtöltjük a húst a töltelékkel, és a két végét hústűvel lezárjuk. Előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük. Az elkészült ételt párolt zöldséggel tálalhatjuk.
 

Akik diétáznak, azok is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a karaj száraz hús. Zsemle helyett zabpelyhet használunk a töltelékben, így az sokkal egészségesebb lesz.

Tápérték (100 g):

 Sertés rövidkaraj         Zabpehely       Tojás            Olívaolaj
Energia 170 kcal 344 kcal 143 kcal 902 kcal
Fehérje 20,7 g 10,2 g 12,6 g 0,0 g
Zsír 9 g 0,9 g 9,5 g 100 g
Szénhidrát 0 g 73,3 g 1,8 g 0,0 g

Azonban nem csak ez az egyfajta létezik belőle. Bemutatunk egy másik receptet is.

Hozzávalók 4 fő részére:

A húshoz:
- 80 dkg sertés rövidkaraj (kicsontozva)
- 15 dkg sonka (füstölt)
- 20 dkg trappista sajt
- 5 dkg medvehagyma
- 4 db főtt tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint

A panírozáshoz:
- 15 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A karajból vágjunk ki 10 nagyobb szeletet. Ezt követően klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Terítsünk ki 5 szeletet és oszlassuk el rajta a vékonyra felszelt, füstölt sonkát, sajtot, a medvehagyma-leveleket, majd mindegyikre helyezzünk egy félbevágott főtt tojást.
A maradék karajszeletekkel beborítjuk, széleit fogvájóval körbetűzzük.
A csomagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa), majd forró, bő olajban kisütjük.
Tálalás előtt a fogvájókat eltávolítjuk a húsból.

Készen is vagyunk! Jó étvágyat!

Medvehagymával töltött karaj recept