A mandulás meggyes piskóta kiváló desszert lehet a családnak.
Hozzávalók:
3 ek. teljes kiőrlésű liszt
3 tojás
2 ek. xilit
1 ek. kakaó
2 ek. darált mandula vagy mogyoró
10-15 dkg meggy vagy málna
½ sütőpor
1 csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Elektromos habverővel a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a xilitet, a sót, a kakaót, és habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjék felvert habját. Beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport. Belekavarjuk a darált mandulát (mogyorót, diót) is. Vajjal kikent és lisztezett kerek tepsiformába öntjük. A tetejére rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített 180-190 fokos sütőben megsütjük, kb. fél óra. Kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy fagyit, de magában is ízletes.