Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Olaszos rakott cukkini

2017. 05. 23. 16:09:00 Sági Zsolt - HillVital

A következő rakott cukkini recept gyorsan elkészül, ráadásul az eredmény egy finom, laktató, egészséges étel.

Hozzávalók

A paradicsomos szószhoz:

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1,5 dl paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)

- 1 teáskanál xilit

- ízlés szerint só, fehérbors, oregánó, kakukkfű

- 1 evőkanál olaj

A sült cukkinihez:

- 2 evőkanál olaj

- 1 kisebb cukkini

- ízlés szerint só, őrölt fehérbors

A rétegezéshez:

- 1 kis csomag (175 g) mini mozzarella

A tetejére:

- ízlés szerint reszelt parmezán

- kevés olaj az edény kikenéséhez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vöröshagymát vágjuk apróra, a cukkinit mossuk meg és lecsöpögtessük le. Ha zsenge a cukkini, nem muszáj meghámozni. A megmosott cukkinit vékony karikákra vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a cukkiniszeleteket belesorakoztatjuk. Megózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 15 percig sütjük. Ezalatt a felaprított hagymát egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a xilitet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval. Az egészet alaposan összekeverjük, és pár perc alatt felrottyantjuk.

Egy hőálló edényt (jénait) ecsettel vékonyan kiolajozunk.

Az edénybe rétegezzük a hozzávalókat: alulra tegyünk egy-két evőkanál szószt, majd egy réteg sült cukkini következik. Erre kerül 4-5 db mini mozzarella. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt parmezánnal. Az egészet visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a parmezán megbarnul a tetején.
 

Olaszos rakott cukkini recept.