Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Orecchiette tészta diós-borsós mártással

2022. 02. 17. 09:22:00 Veress Máté - HillVital

Orecchiette tészta recept, ami egy újabb olaszos étel, melyet nagyon gyorsan el is készíthetsz.

A most következő hozzávaló mennyiség 4 főre elegendő ételt biztosít. Ez rendkívül egyszerű étel ám nagyon finom és egészséges is.

 

Nézzük mikre van szükséged:
 

-          1 csésze (100 g) dió, pirítva, plusz apróra vágva a tálaláshoz

-          1 és 1/2 csésze (180 g) fagyasztott borsó, blansírozva

-          3 tk szárított olasz fűszernövény

-          3/4 csésze (60 g) finomra reszelt parmezán

-          2 gerezd fokhagyma, összetörve

-          1/2 citrom leve

-          1 csésze (250 ml) extra szűz olívaolaj

-          400 g orecchiette tészta
 

Most pedig jöjjön az elkészítése:

 

1.       A diót, a borsót, a fűszernövényeket, a parmezánt, a fokhagymát, a citromlevet és a 200 ml olajat tedd turmixgépbe, és keverd durva masszává. Ízlés szerint fűszerezd, és tedd egy nagy tálba.
 

2.       A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd ki a csomagolási utasítás szerint. Csepegtess le, tartalékolva 2/3 csésze (160 ml) főzővizet. Add hozzá a tésztát a tálban lévő pestohoz, majd add hozzá a fenntartott főzővizet. Keverd jól össze. Tálaláskor szórd meg extra darált dióval.


Orecchiette tészta diós borsós mártással.