Orecchiette tészta recept, ami egy újabb olaszos étel, melyet nagyon gyorsan el is készíthetsz.
A most következő hozzávaló mennyiség 4 főre elegendő ételt biztosít. Ez rendkívül egyszerű étel ám nagyon finom és egészséges is.
Nézzük mikre van szükséged:
- 1 csésze (100 g) dió, pirítva, plusz apróra vágva a tálaláshoz
- 1 és 1/2 csésze (180 g) fagyasztott borsó, blansírozva
- 3 tk szárított olasz fűszernövény
- 3/4 csésze (60 g) finomra reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1/2 citrom leve
- 1 csésze (250 ml) extra szűz olívaolaj
- 400 g orecchiette tészta
Most pedig jöjjön az elkészítése:
1. A diót, a borsót, a fűszernövényeket, a parmezánt, a fokhagymát, a citromlevet és a 200 ml olajat tedd turmixgépbe, és keverd durva masszává. Ízlés szerint fűszerezd, és tedd egy nagy tálba.
2. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd ki a csomagolási utasítás szerint. Csepegtess le, tartalékolva 2/3 csésze (160 ml) főzővizet. Add hozzá a tésztát a tálban lévő pestohoz, majd add hozzá a fenntartott főzővizet. Keverd jól össze. Tálaláskor szórd meg extra darált dióval.