Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Rakott csirkemell

2017. 04. 25. 16:17:00 Sági Zsolt - HillVital

A rakott csirkemell egy kiadós és finom étel. Gyorsan elkészíthető. Ismerjük meg a receptjét!

Hozzávalók

- 1 kg csirkemell filé

- 100 g bacon – füstölt (szeletelt, illetve kockázott)

- 50 g gépsonka

- 200 g trappista sajt (reszelt)

A szószhoz

- 2 db tojás

- 200 ml főzőtejszín (15-20%-os)

- 100 g teljes kiőrlésű liszt

- só

- fehérbors (őrölt)

- 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz

Elkészítés

A tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk. A tepsit kiolajozzuk, az alját kirakjuk szeletelt baconnal. Kanállal egy kevés tejszínes szószt öntünk rá. Erre tesszük a csirkemellek felét, a reszelt sajtot, rászórjuk rajta a kockákra vágott bacont. Ismét meglocsoljuk egy kevés szósszal, majd erre tesszük a gépsonkát, amit betakarunk a maradék csirkemellel.

Végül leöntjük a maradék szósszal, és a tetejére rátesszük a reszelt sajtot.

Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és még sütjük 20-30 percig, amíg szép piros lesz rajta a sajt. Köretként bármit kínálhatunk mellé, de salátával is isteni!

Rakott csirkemell recept