A rakott csirkemell egy kiadós és finom étel. Gyorsan elkészíthető. Ismerjük meg a receptjét!
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell filé
- 100 g bacon – füstölt (szeletelt, illetve kockázott)
- 50 g gépsonka
- 200 g trappista sajt (reszelt)
A szószhoz
- 2 db tojás
- 200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- só
- fehérbors (őrölt)
- 1 evőkanál olívaolaj - extra szűz
Elkészítés
A tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk. A tepsit kiolajozzuk, az alját kirakjuk szeletelt baconnal. Kanállal egy kevés tejszínes szószt öntünk rá. Erre tesszük a csirkemellek felét, a reszelt sajtot, rászórjuk rajta a kockákra vágott bacont. Ismét meglocsoljuk egy kevés szósszal, majd erre tesszük a gépsonkát, amit betakarunk a maradék csirkemellel.
Végül leöntjük a maradék szósszal, és a tetejére rátesszük a reszelt sajtot.
Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és még sütjük 20-30 percig, amíg szép piros lesz rajta a sajt. Köretként bármit kínálhatunk mellé, de salátával is isteni!