Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Rántott csirke kicsit másképpen

2016. 04. 04. 15:50:00 Sági Zsolt - HillVital

Kissé unalmas már a megszokott rántott csirke? Szeretnél kipróbálni valami különlegesebbet? Íme, egy újfajta panír.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg filézett csirkemell
10 dkg zsemlemorzsa
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dl tejföl
2 tojás
2 dkg medvehagyma
2 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, szeleteld fel!  Ha szükséges, klopfold ki, sózd be ízlés szerint. A medvehagymát (nagyon egészséges) aprítsd fel, és keverd a tejfölbe, majd nyomd hozzá a fokhagymát is. Forgasd bele a húst, és hagyd a pácban legalább fél óráig. Ezután panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. Tedd a húst forró olajba, (vagy inkább kókuszolajba), majd levéve a hőfokot, mindkét oldalát süsd arany barnára. Ebben a panírban kevésbé szívja magába a hús az olajat. Bármilyen körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Természetesen több fajta csirkemell recept is létezik, így még egy másik fajta elkészítési módszert is bemutatunk.

Hozzávalók (2 személyre):

- 40 dkg csirkemell csíkokra szeletelve

- 2 evőkanál natúr joghurt

- 2 db tojás

- 1 gerezd fokhagyma

- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

- 5 evőkanál zsemlemorzsa

- 0,5 l kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Ha így készítjük el a rántott húst, az nemcsak gyors, hanem a mosatlan is jóval kevesebb lesz. Nem kell hozzá más, csak egy jól zárható doboz és egy serpenyő, amiben megsütjük.

Egy zárható tetejű műanyag edénybe tesszük a csirkemellcsíkokat, a joghurtot, az összezúzott fokhagymát és a sót. Lezárjuk az edényt, és jól összerázzuk az egészet. Egy órára hűtőbe tesszük. Ezután megszórjuk a liszttel, és ismét jól összerázzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, lefedjük, és újra összerázzuk. Végül beleszórjuk a zsemlemorzsát, és utoljára azzal is összerázzuk. Végül forró kókuszolajban ropogósra sütjük a csirkemellcsíkokat. Ha kész, papírtörlőre szedjük, barnarizzsel vagy friss zöldségekkel tálaljuk.

                                                                                                              

Rántott csirkemell recept