Hozzávalók:
1 üveg gyümölcsös vörösbor
1 bögre tej
2 bögre tejszín
1/3 bögre nyírfacukor (borba)
1/3 bögre nyírfacukor (fagylaltba)
1 teáskanál vaníliabab paszta (vaníliarúd belsejét kapard ki)
1 teáskanál vanília aroma
2 bögre bogyósgyümölcs (fekete áfonya, málna, szeder, ribizli)
Elkészítés:
1. Egy tálban keverd össze a tejszínt és tejet. Add hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd turmixold össze. Keverd hozzá a vaníliát. Hagyd állni 20 percig, hogy az ízek keveredjenek. Takard le, és tedd a fagyasztóba 1 órára.
2. 1 óra elteltével vedd ki, és kézi mixerrel verd fel krémesre.
Gyümölcsös öntet:
1. Közepes lángon keverd össze a bort és a cukrot egy serpenyőben, amíg fel nem oldódik. Óvatosan forrald, ne engedd, hogy túlságosan felforrjon (maximum 15 perc). Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vanília aromát. Utána hagyd kihűlni!
2. Tedd a gyümölcsöket egy tálba. Majd öntsd rájuk a kihűlt vörösbor szirupot.