Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Házi fagylalt bogyós gyümölcsökkel

2021. 06. 25. 11:31:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók:
 

1 üveg gyümölcsös vörösbor

1 bögre tej

2 bögre tejszín

1/3 bögre nyírfacukor (borba)

1/3 bögre nyírfacukor (fagylaltba)

1 teáskanál vaníliabab paszta (vaníliarúd belsejét kapard ki)

1 teáskanál vanília aroma

2 bögre bogyósgyümölcs (fekete áfonya, málna, szeder, ribizli)

Elkészítés:

 

1. Egy tálban keverd össze a tejszínt és tejet. Add hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd turmixold össze. Keverd hozzá a vaníliát. Hagyd állni 20 percig, hogy az ízek keveredjenek. Takard le, és tedd a fagyasztóba 1 órára.
 

2. 1 óra elteltével vedd ki, és kézi mixerrel verd fel krémesre.
 

Gyümölcsös öntet:
 

1. Közepes lángon keverd össze a bort és a cukrot egy serpenyőben, amíg fel nem oldódik. Óvatosan forrald, ne engedd, hogy túlságosan felforrjon (maximum 15 perc).  Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vanília aromát. Utána hagyd kihűlni!
 

2. Tedd a gyümölcsöket egy tálba. Majd öntsd rájuk a kihűlt vörösbor szirupot.
 

Gyümölcsös fagylalt recept.