Barion Pixel
Hungarian
English
German
Kategóriák

Paradicsomleves

2017. 01. 25. 15:30:00 Sági Zsolt - HillVital

Ez a leves tökéletes lehet a nagy hidegekben.

Nézzük is a hozzávalókat:

- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 85 dkg paradicsom
- 35 dkg fűszerpaprika

egy kis doboz sűrített paradicsom

- 4,5 dl zöldségleves (alaplé)
- 1/4 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/8 teáskanál szárított oregánó
- só, bors, xilit

Elkészítése:

Egy fazékban forraljunk vizet! A paradicsom bőrét kereszt alakban metsszük be! Dobjuk bele a forrásban lévő vízbe a paradicsomokat 2 percre. Ezután csepegtessük le, hámozzuk meg, végül turmixoljuk össze! Egy fazékban a vajat felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, majd adjuk hozzá az összeturmixolt paradicsomokat. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett. Ezután öntsük fel az alaplével, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot, és fűszerezzük: pici xilit, só, bors, oregánó, bazsalikom. Még kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal és friss bazsalikommal is.

Készíts paradicsomlevest

Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom