Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Rigatoni tészta fűszeres kolbászmártással

2022. 02. 10. 09:16:00 Veress Máté - HillVital

Most egy nagyon finom olaszos ételt hoztunk el neked, ami egy kissé különleges ugyanis kolbászmártással készül el. Nézzük mikre is van szükséged 4 főre való elkészítéshez.
 

-          2 ek extra szűz olívaolaj

-          6 db sertéskolbász (kb. 400g), bőrét eltávolítva, nagy darabokra törve

-          2 gerezd fokhagyma, finomra vágva

-          2 kis piros chili, apróra vágva

-          2 édeskömény, apróra vágva

-          1/2 csésze (125 ml) száraz fehérbor

-          400 g apróra vágott paradicsom (konzerv)

-          1/2 csésze (125 ml) csirke alaplé

-          2 tk finomra vágott oregánólevél

-          2 tk porcukor

-          400 g rigatoni rövid tészta

-          Reszelt pecorino vagy parmezán, a tálaláshoz

-          Reszelt petrezselyem, a tálaláshoz
 

Most pedig jöjjön az elkészítése:
 

1.       Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a húst, és barnulásig keverd. Add hozzá a fokhagymát, a chilit és az édesköményt. Folytasd a főzést 3-4 percig kevergetve, amíg illatos lesz. Növeld a hőt közepesen magasra, keverd hozzá a bort, a paradicsomot, a csirkelevet, az oregánót és a cukrot. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd 15 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
 

2.       Közben a tésztát egy nagy fazék sós, forrásban lévő vízben főzd ki a csomagoláson található utasítások szerint. Csepegtesd le, majd a mártással együtt tedd vissza a serpenyőbe, és jól forgasd össze.
 

3.       Oszd szét a tésztát a tálak között, majd tálald pecorinóval és reszelt petrezselyemmel.
 

Kész is ez a finomság nagyon gyorsan és biztosan fog ízleni az egész családnak.

Rigatoni tészta kolbászmártással.