Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A testmozgás is segíthet a prosztata egészségesen tartásában!

2022. 09. 14. 09:46:00 Veress Máté - HillVital

Azok a férfiak akik prosztata megnagyobbodásban szenvednek sokkal gyakrabban vizelnek és akár fájdalommal is járhat. Nagyon sok férfit érint sajnos az öregedéssel járó prosztata megnagyobbodás. Az orvosok gyakran ajánlanak testmozgást a tünetek enyhítésére.



A rendszeres testmozgás nagyszerű lehet mint öngyógyító módszer. A prosztata problémák általában inaktivitás hatására tovább szoktak súlyosbodni.



A legbiztonságosabb mozgásforma a séta, ami egész évben űzhető. Sétálni lehet akár a szabadban vagy akár zárt térben is. Az aerob gyakorlatok a test legnagyobb izmait dolgoztatják. A hatásukra a szív gyorsabban és hatékonyabban kezd el verni. Ez pedig javít a szervezet általános egészségét.



A séta mellett nagyszerű aerob mozgásforma még a lépcsőzés, a tánc, a foci, a kerékpározás és a kocogás is. Ahhoz, hogy hatékony legyen a mozgás, legalább 30 percig kell végezni, hetente többször is. Az orvos is segíthet megállapítani, hogy melyik a legoptimálisabb edzési időtartam az egészséged számára.


Akik prosztata megnagyobbodásban szenvednek, azoknak hatásos lehet még a rendszeresen elvégzett Kegel-gyakorlatsor is. Ennek az a célja, hogy a kismedence izmai erősebbek legyenek. A legtöbb férfi javulást szokott tapasztalni 4-6 hét után. A Kegel-gyakorlat ülve és állva is elvégezhető.


Fontos kiemelni, hogy ha a prosztata megnagyobbodás lázzal vagy véres vizelettel jár, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni minél hamarabb.


És végezetül jöjjön néhány szó a megelőzésről is. A tökmagolaj nagyszerű módja a prosztata problémák megelőzésének. A
Prostapill Extra kapszula magas tökmagolaj tartalommal rendelkezik. Éppen ezért ajánljuk mindenkinek megelőzésképpen és kezelésre is.


A testmozgás is segíthet a prosztata egészségesen tartásában!