Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Sütőtökös és kecskesajtos bruschetta

2022. 03. 17. 09:35:00 Veress Máté - HillVital

Az olasz bruschetta egy nagyon finom csemege amit nagyon gyorsan el is készíthetsz, amit most egy kicsit feldobunk sütőtökkel és kecskesajttal.

Nem csak rendkívül finom, de mindössze fél óra alatt el is készíthető 4 fő számára.
 

Jöjjenek a hozzávalók:
 

-          1/2 sütőtök (500 g), meghámozva, 1,5 cm-es darabokra vágva

-          2 evőkanál olívaolaj

-          1/2 teáskanál szárított chili pehely

-          6 szelet kovászos kenyér

-          1 gerezd fokhagyma félbevágva

-          150 g puha kecskesajt

-          50 g sótlan vaj

-          12 zsályalevél

-          3/4 csésze (250 g) karamellizált hagymalekvár
 

Most pedig következzen az elkészítése:
 

1.       A sütőt melegítsd elő 180 C-ra. A sütőtököt tedd sütőpapírral bélelt tepsire és locsold meg 1 ek olajjal, fűszerezd és szórd meg chilipehellyel. Süsd 20 percig, vagy amíg aranybarna és puha nem lesz.
 

2.       Melegíts fel egy serpenyőt magas lángon. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon 1-2 percig pirítsd, amíg enyhén megpirulnak. Még melegen bedörzsölheted mindkét oldalát a fokhagyma felével. Helyezd a pirítóst egy tepsire. Minden szeletet kenj meg kecskesajttal, a tetejét karamellizált hagymával és tökdarabokkal szórd meg. Süsd 2 percig, vagy amíg át nem melegszik.
 

3.       Közben a vajat és a maradék 1 evőkanál olajat egy kis serpenyőben közepes lángon olvaszd fel. Add hozzá a zsályaleveleket, és főzd 1 percig, vagy amíg a vaj megpirul, és a zsálya ropogós nem lesz.
 

4.       Locsold meg a bruschettát zsályás égetett vajjal, és már tálalhatod is.
 

Bruschetta recept.