Ismerd meg ezt a sütőtökös-gyömbéres receptet! Gyors, finom és még egészséges is!
Hozzávalók (6 adaghoz)
A pohárkrémet 3 rétegben készítjük.
1. réteg
- 130 g gyömbéres keksz
- 2 evőkanál olvasztott vaj
2. réteg
- 250 g sütőtök
- 300 g mascarpone
- 2 evőkanál akácméz
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
3. réteg
- 2 dl habtejszín (30-32%-os)
Elkészítés
Tisztítsuk és mossuk meg a feldarabolt tököt. Tegyük be a sütőbe, és süssük meg! Vegyünk ki belőle 250 grammot. Villával törjük át, majd egy edénybe morzsoljuk bele a kekszet. A vajat megolvasztjuk, és hozzáöntjük a kekszhez. Jól összekeverjük, villával áttörjük, majd elosztjuk a poharakba, és kissé belenyomkodjuk. Kimérjük a mascarponét, hozzáadjuk a sütőtököt, és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a mézet, és beleszórjuk a fűszereket is. Átkeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felét szétosztjuk a poharakban. A tejszínt felverjük, majd a kétharmadát belekanalazzuk a poharakba. A tejszínes rétegekre halmozzuk a sütőtökös mascarpone másik felét, végül pedig a maradék tejszínhabot a tetejére halmozzuk.
A tetejét megszórjuk fahéjjal, és tálalásig hűtőben tartjuk.