Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szezámmag az egészség szolgálatában

2020. 11. 26. 12:04:00 Veress Máté - HillVital

A szezámmag rendkívül jó kalcium- és fehérjeforrás, jobb, mint a tej. Ezenkívül tartalmaz még E-, B1-, B2- és D-vitamint is, valamint nagyon jó antioxidáns.
 

Nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban is. A szezámolaj értékes aminosavakat, foszforsavat és lecitint tartalmaz.
 

Nézzük, az egészségre milyen hatással van!

 

Tisztítja a bélrendszert, méregteleníti a májat, csökkenti a káros koleszterin szintjét. De a legkiemelkedőbb hatása a rákgyógyításban van. A bőr rákos elváltozásainál (melanóma) gátolja a sejtek szaporodását.
 

Olaját az aromaterápiában egyre gyakrabban használják hordozóanyagként. Sűrű, tömény illatú olaja a teafa, az eukaliptusz vagy rózsa olajával keverve masszázsolajnak kiváló.
 

A konyhában változatosan felhasználhatjuk. Lehet vele zöldségeket vagy húst panírozni, vagy pirítva süteményekben, salátákban kiváló. Belekeverhetjük joghurtba vagy kefirbe, de zúzott fokhagymával vegyítve, vajas pirítós kenyérre szórva tápláló és könnyű vacsora. A szezámmagot keverhetjük a házikenyér tésztájába is, vagy megszórhatjuk a pogácsát.
 

Vigyázat! Akik allergiások a dióra, lehetőleg ne fogyasszanak nagy mennyiséget belőle, mert ún. keresztallergia alakulhat ki náluk.

A szezámmag gyógyító hatásai.