A 3 legjobb természetes immunerősítő, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Homoktövis: A homoktövis az ezüstfafélék családjába tartozik. Ez a nemzetség mindössze hét fajból áll.
A homoktövis termése és egyben a legértékesebb része a homoktövis bogyó. Bogyóit a szuperételek közé sorolják, ugyanis nagyon nagy koncentrációban tartalmaz ásványi anyagokat, tápanyagokat, vitaminokat, antioxidánsokat, és szerves savakat. Rendkívül gazdag C-vitamin- forrás, szakértők szerint még a citromtól is gazdagabb, valamint számtalan nyomelemet is tartalmaz. A-vitamin- tartalmának hála, rendkívüli bőrregeneráló hatással bír. Ezen kívül bővelkedik még E-, F-, B1-, B2-, és P-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban és zsírsavakban. Keserű íze miatt nem nagyon szokták belsőleg használni, pedig nagyon erős immunerősítő hatása van.
Grapefruit: Rendkívül lédús vitaminbomba a grapefruit. Immunerősítésnél a legfontosabb a C-vitamin. Egy grapefruit elfogyasztása fedezi a napi C-vitamin- szükségletünket. A grapefruit kifacsarása is nagyon hatásos megoldás, de ajánlott inkább házilag kifacsarni, mint dobozos grapefruitlevet venni a boltban. A grapefruit magkivonat is legalább olyan hatásos, mint maga a gyümölcs húsa és leve. A koncentrátumot a grapefruit magjából és húsának egyes részeiből nyerik ki. Erejét a benne rejlő magas C-vitamin tartalomnak, bioflavonoidoknak és fehérjének köszönheti. Azonban ha a cseppekből fogyasztunk, akkor ügyelni kell arra, hogy csak higítva fogyasszuk. Különféle vírusok, baktériumok, és gombák ellen is hatásos. Influenza idején nem csak belsőleg, hanem külsőleg is felhasználható.