Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tonhal kapribogyós tésztával és zsemlemorzsával - Így csináld!

2023. 04. 05. 09:31:00 hillvital.hu

A tonhal egy nagyon egészséges halféle, a kapri bogyó pedig egy igazi csemege.

Ha újdonságra vágysz, akkor készítsd el te is ezt az ételt.

 

Nézzük mikre lesz pontosan szükséged (4 személyre):

-          150 ml extra szűz olívaolaj

-          1 csésze (70 g) zsemlemorzsa

-          2 teáskanál szárított olasz fűszernövénykeverék

-          2 gerezd fokhagyma, finomra vágva

-          2 teáskanál édesköménymag

-          1/3 csésze (65 g) kapribogyó ecetben, lecsepegtetve

-          3 x 95 g-os doboz jó minőségű tonhal olajban

-          másfél vagy több citrom finomra reszelt héja és leve ízlés szerint

-          300 g tészta, a csomagolási utasítás szerint főzve
 

Most pedig jöjjön az elkészítése pontokban:
 

1. Hevítsd fel az olaj felét egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a zsemlemorzsát és a szárított fűszernövényeket. Kevergesd 4-5 percig és főzd ropogósra és aranybarnára. Tedd át egy tálba és tedd félre. Törölj tisztára a serpenyőt, és tedd vissza közepes lángra. Add hozzá a maradék 75 ml olajat, majd add hozzá a fokhagymát és az édesköménymagot. 2-3 percig kevergesd, főzd, amíg illatos lesz és a fokhagyma megpuhul. Add hozzá a kapribogyót, a tonhalat és a tonhalolajat, a citrom héját és levét, és keverd 1 percig, hogy átmelegedjen.

 

2. A tésztát keverd át a szósszal és fűszerezd. Ropogós zsemlemorzsával szórd meg a tálaláshoz.

Kapribogyós tészta tonhallal

Tartalomhoz tartozó címkék: hal halfogyasztás kapribogyó tonhal